Hlavní navigace

Hřebejk opět točí pro Českou televizi, chystá s ní Pět mrtvých psů

15. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Pět mrtvých psů je třetím pokračováním úspěšné detektivní série Detektivové od Nejsvětější Trojice. Navazuje na Případ pro exorcistu a právě natočenou sérii Modré stíny,” uvedl producent Jan Štern.

Česká televize pokračuje v úspěšné spolupráci s populárním režisérem Janem Hřebejkem. Ten pro ni začal natáčet kriminální sérii Pět mrtvých psů. Nepůjde o úplně nový formát, ale de facto o pokračování divácky úspěšného Případu pro exorcistu. Zájemci se tak opět mohou těšit na známý tým olomouckých kriminalistů. Autory scénáře jsou, stejně jako v předchozích trilogiích, Michal Sýkora a Petr Jarchovský. Do vysílání České televize už se přitom chystají Modré stíny Viktora Tauše. Hřebejkovu tvorbu jistě není nutné blíže představovat. V poslední době se podílel například na seriálu Až po uši pro prémiový kanál HBO.

BRAND24

Z ARCHIVU: Režisér Pupenda a Pelíšků Jan Hřebejk točí pro ČT detektivku Případ pro exorcistu

Pět mrtvých psů je třetím pokračováním úspěšné detektivní série Detektivové od Nejsvětější Trojice. Navazuje na Případ pro exorcistu a právě natočenou sérii Modré stíny. Zatímco v Modrých stínech se pohybujeme na půdě olomoucké univerzity a sledujeme vyšetřování vražd spojených s politickou korupcí, Pět mrtvých psů se přesouvá do světa pašování zvířat a psích zápasů. Stejně jako v obou předchozích sériích mají kriminální případy širší společenský rozměr a jsou výpovědí o prostředí, v němž se odehrávají, uvedl kreativní producent Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině Pět mrtvých psů vzniká.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).