Hlavní navigace

Hrajte mé písničky, požaduje po Radiožurnálu Vondráčková

26. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 5. 2011

AKTUALIZOVÁNO Legenda české, respektive spíše československé hudební scény, zpěvačka Helena Vondráčková, opět čeří mediální vody. Nelíbí se jí, že Český rozhlas 1 – Radiožurnál nehraje její sklady a její manžel to dokonce považuje za cenzuru. Vondráčková kvůli této záležitosti poslala stížnost na Radu ČRo, aby se celou věcí zabývala. Informuje o tom deník Hospodářské noviny.

ČTĚTE TAKÉ: Finalisté volby ředitele Českého rozhlasu: Hikelová, Duhan a Matoulek

Některé mé písně jsou natolik oblíbené, že se o nich dá říci, že téměř zlidověly. Tím spíše jsem přesvědčena o tom, že se moje tvorba dá zařadit k národnímu kulturnímu bohatství, na jehož využívání se má Český rozhlas podílet, citují ze stížnosti kontrolnímu orgánu ČRo Hospodářské noviny. Manžel Vondráčkové Martin Michal dodal: Chceme upozornit, že dochází k cenzuře, což je dvacet let po revoluci divné.

Z ARCHIVU: Handicapovaní si stěžují, že Český rozhlas zrušil oba jejich pořady

BRAND24

Michal pro list dále uvedl, že nenávist k Heleně trvá v Českém rozhlasu už od doby, co do něho nastoupila jako tehdejší šéfka Radiožurnálu Barbora Tachecí. Situace se nezměnila ani po jejím odchodu. Michalovi i Vondráčkové jde prý o princip. Český rozhlas se brání tím, že posluchači jsou písničkami zpěvačky už přesyceni. Za měsíc duben odehrál Český rozhlas 817 písní, které zpívá Helena Vondráčková. To znamená 27 písní denně, tedy přibližně hodinu a půl času, brání se nařčení šéfka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová.

AKTUALIZOVÁNO 13:33: Jak informovala Česká tisková kancelář (ČTK), rada tohoto kontrolního orgánu na svém dopoledním zasedání stížnost Vondráčkové zamítla. Podle místopředsedy rady Tomáše Ratiborského k žádnému porušení zákona ani statutu tohoto veřejnoprávního média nedošlo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).