Hlavní navigace

Hořící keř od HBO se pokusí získat Oscara, do boje ho posílají čeští akademici

23. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE Provozovatel prémiového filmového kanálu nikdy nekomentoval, kolik do tohoto nákladného díla investoval. Neoficiálně se hovořilo o částce až sto milionů korun.

Společnost HBO Česká republika si připisuje další úspěch se svým původním dramatem Hořící keř, které pojednává o osudu studenta Jana Palacha a následných událostech v roce 1969. Už je to oficiální! ČFTA (Česká filmová a televizní akademie, pozn. red.) rozhodla o vyslání Hořícího keře do bojů o Oscary!, uvedl v jednom ze statusů filmový kanál na svém účtu sociální sítě Twitter. Hořící keř byl původně televizním projektem, ale tím, že vznikla jeho kinoverze pro síť multiplexů CineStar, splnil podmínku, díky které se může ucházet o zlatou sošku Oscara. Podle iDNES.cz je ale třeba nominaci schválit ještě v USA.

BRAND24

K TÉMATU: HBO představilo svůj nejambicióznější projekt Hořící keř. Dalším televizím ho prodat nechce

HBO si svého třídílného dramatu, zatím nejnákladnějšího projektu v jeho produkci na území České republikySlovenska, velice váží. S úspěchem ho filmový kanál představil odborné veřejnosti na předpremiéře v Kině Lucerna a později na oficiální premiéře ve Slovanském domě. Následně už se rozjel kolotoč promítání na různých filmových festivalech i diskusích se studenty, kterých se osobně zúčastnila i režisérka Agnieszka Holland. HBO uvedlo Hořící keř taktéž v evropských zemích, kde tato stanice působí. Provozovatel kanálu nikdy nekomentoval cenu, na kterou drama vyšlo. Mělo jít o částku údajně až 100 milionů korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).