Hlavní navigace

Holanďané už mají IPTV ve vysokém rozlišení

12. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 7. 2006

Nizozemský operátor Lijbrandt Telecom začal minulý týden nabízet televizi s vysokým rozlišením prostřednictvím internetového protokolu (IPTV). Firma pro službu využívá set-top-boxy britského výrobce, společnosti Amino. Diváci si mohou vybírat z více než 50 programů, kvalitu HD mají zatím ale jenom tři z nich. Na podzim soupisku stanic s vysokým rozlišením rozšíří trojice přírodovědných programů: Discovery Channel, Animal Planet a National Geographic. Součástí holandského IPTV je také služba videa na přání (VoD), která zatím ale slouží především k pozdějšímu shlédnutí zpráv a dalších nekomerčních pořadů. Zprávu přinesl server Digital Media Europe.

Lijbrandt Telecom zahrnul televizní služby do nabídky triple play, ve které je dále vysokorychlostní internetový přístup a telefonování. Firma do vývoje balíčku investovala 150 až 200 milionů eur (4,3 až 5,7 miliardy korun) a odhaduje, že do tří let bude mít 120.000 předpla­titelů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).