Hlavní navigace

Hlavní stanice TTS – 7CI a TTS – 7CI WiFi: novinky, které na trhu chyběly

25. 9. 2013
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

TTS-7CI umožňuje streamovat vaše oblíbené programy ze satelitu po ethernetové síti, nebo bezdrátově s připojeným externím WiFi routerem do řady vašich zařízení včetně Smart TV.

TTS-7CI umožňuje streamovat vaše oblíbené programy v SD i HD kvalitě ze satelitu po ethernetové síti nebo bezdrátově s připojeným externím WiFi routerem do vašeho Smart televizoru, tabletu, PC, nebo smartphonu s operačním systémy Android a iOS.

Recenze se bude věnovat dvěma modelům hlavní stanice a to TTS-7CI a TTS-7CI WIFI. Již z názvu je patrné, že rozdíl mezi oběma stanicemi je ve výbavě a to konkrétně, že u modelu TTS-7CI WIFI je vestavěný WIFI router.
Hlavní stanice jsou určeny pro příjem SD a HD satelitních programů a jejich převod do IP transportního streamu. Takto upravené satelitní programy může koncový uživatel přijímat na
- mobilních WIFI zařízeních s operačním systémem iOS a Android (tablety, chytré telefony)
- televizorech vybavených technologií Smart TV
- PC

Hlavní stanice TTS – 7CI

Je vybavena dvěma satelitními vstupy a čtyřmi tunery pro příjem signálu ze dvou na sobě nezávislých družic a čtyř transpondérů.

Chcete si pokrýt televizním signálem (včetně kódovaných programů) rodinný dům, penzion, byt, zahradu, nebo obchod atd.? Pak je tato stanice určena pro vás. Je to vůbec první stanice na českém trhu, která umí pracovat i s kódovanými kanály! Je pečlivě odladěna pro naše hlavní operátory SkylinkfreeSAT. TV. Umí pracovat jak s kartami IRDETO, tak ICE. Stanici lze jednoduše připojit k externímu WIFI routeru (2,4 nebo 5GHz) a provozovat tak bezdrátovou síť s našimi oblíbenými programy.

Stanice je vyrobena pro pevné umístění na pevnou podložku nebo zeď a je z tohoto důvodu opatřena čtyřmi otvory pro upevnění. Panel s porty je na spodním boku stanice. Vlevo nahoře jsou dva CI sloty pro CA profesionální moduly IRDETO/ICE. Pod nimi se nachází dva F vstupy pro LNB. První vstup pro duální tuner vlevo je určen pro příjem FTA kanálů DVB-S/S2 (1) a DVB-S (2). Druhý vstup je určen pro duální tuner (3 a 4) pro příjem kódovaných programů DVB-S/S2, CI. 

Dále je na panelu nezapojený otvor pro případné další využití v jiných verzích, dále zde najdeme konektor pro připojení externího zdroje, resetovací tlačítko zapnuto/vypnuto a zcela vpravo je RJ 45 (výstupní port Ethernetu). Pod ním je ještě jeden USB port pro aktualizaci firmware.

Vrchní panel je opatřen šesti stavovými LED diodami pro vizuální kontrolu, které signalizují stavy přijímače: systémový stav a provoz tunerů 1, 2, 3, a 4 na platné frekvenci.

Verze stanice TTS –7CI s WiFi

TTS –7CI se vyrábí také v modifikaci s vestavěným WiFi routerem (802.11b/g/n) v pásmu 2,4 GHz (na obrázku). Tato stanice je cca o 2000 Kč dražší než model bez routeru, ale k bezdrátovému přenosu nebo přenosu do ethernetové sítě již nepotřebuje žádné další zařízení (externí router). 

Ostatní parametry stanice jsou stejné jako u modelu TTS-7CI. Samozřejmě není podmínkou využívat vestavěný router. Kdo má doma WiFi router, který pracuje v pásmu 5 GHz, které je méně rušeno pro přenos signálů, může stanici připojit k tomuto routeru a provozovat v této kombinaci. Pro optimální využití přenosové kapacity 5GHz WIFI sítě je potřeba, aby připojená zařízení (tablety, telefony,PC) uměla v takovém typu sítě pracovat. Kvalita přenášených programů, zejména HD programů přes WiFi, je závislá na použitém typu routeru a na dostatečné výbavě přijímacího zařízení.

Pokud máte doma již zabudovanou ethernetovou síť, můžete SD i HD programy sledovat i pomocí toto pevného připojení.

Počet přenášených programů je závislý na přenosových rychlostech vysílání každého z programů a přenosových možnostech stanice, které jsou limitovány 40Mbit/s.

Pro bezproblémový přenos programů je důležité zachovat dostatečnou rezervu přenosové kapacity stanice.

Externí napáječ

Provedený v černé matové barvě se vstupním napětím 100 až 240 Volt/0,7 A. Výstupní napětí je 5 Volt/5 A.

Provedený v černé matové barvě se vstupním napětím 100 až 240 Volt/0,7 A. Výstupní napětí je 5 Volt/5 A.

Moduly a karty podmíněného přístupu

Doporučený modul pro tuto stanici, IRDETO Professional od firmy Smit je vyráběn ve třech verzích, pro 4, 6 nebo 8 služeb. Počet kódovaných programů je dán přenosovými možnostmi CA modulu přístupových karet.

Doporučený modul pro tuto stanici, IRDETO Professional od firmy Smit je vyráběn ve třech verzích, pro 4, 6 nebo 8 služeb. Počet kódovaných programů je dán přenosovými možnostmi CA modulu přístupových karet.

Modul IRDETO PROFESSIONAL SMIT pro 4 programy: http://www.allcnet.cz/pro­duct_info.php?products_id=10073
Modul IRDETO PROFESSIONAL SMIT pro 6 programů: http://www.allcnet.cz/pro­duct_info.php?products_id=10112
Modul IRDETO PROFESSIONAL SMIT pro 8 programů: http://www.allcnet.cz/pro­duct_info.php?products_id=10113

Nastavení

Nastavení a ovládání stanice je realizováno přes webové rozhraní (Internet Explorer nebo Linux). Zákazníkům, kteří si nejsou zcela jisti, že tuto operaci zvládnou sami, prodejce po koupi zařízení zajistí nastavení a seznámení zákazníka s podrobnostmi přímo na místě instalace.

Podívejte se na několik Print Screen ze kterých je patrné jak se jednotka nastavuje.

Podívejte se na několik Print Screenů, ze kterých je patrné, jak se jednotka nastavuje.

Ladění tunerů 1, 2, 3, nebo 4

Ladění tunerů 1, 2, 3, nebo 4

Status nastavení

Status nastavení

Takto vypadá seznam uložených kanálů (STREAMING) ze kterých můžeme vybírat a spouštět programy na různých zařízeních

Takto vypadá seznam uložených kanálů (STREAMING), ze kterých můžeme vybírat a spouštět programy na různých zařízeních

Toto jsou okna multimediálního přehrávače VLC Media Player, který je nutný pro sledování programů přímo na vašem PC. Obraz je možno sledovat v celoobrazovkovém režimu

Toto jsou okna multimediálního přehrávače VLC Media Player, který je nutný pro sledování programů přímo na vašem PC. Obraz je možno sledovat v celoobrazovkovém režimu

Ti z vás, kteří se chtějí podívat na obrázky ve větším rozlišení, podívejte se na fotogalerii.

Na svém smartphonu si zobrazíte oblíbené pořady ze satelitu (zde s iOS), nebo tabletu (Android)

Na svém smartphonu si zobrazíte oblíbené pořady ze satelitu (zde s iOS) nebo tabletu (Android)

Výběr satelitní jednotky z menu na Smart televizoru

Výběr satelitní jednotky z menu na Smart televizoru

Menu RF Tuote na obrazovce Smart TV.

Menu RF Tuote na obrazovce Smart TV.

Každý uživatel, ať již se dívá na Smart televizoru, tabletu, PC nebo smartphonu, si může ze seznamu zvolit nezávisle program z nabídky, který jej zajímá. Každý může sledovat jiný program, a to v jakémkoliv rozlišení. S výkonnější WiFi anténou se okruh příjmu rozšiřuje. Musím však upozornit na to, že poskytnout možnost sledovat kódované programy dalším osobám (například sousedům) i zdarma je nezákonné.

Programy lze přijímat:

• Na televizorech vybavených technologií Smart TV a plně funkčním DLNA klient protokolem
• Na PC s nainstalovaným programem VLC Player
• Na tabletech a tefonech na platformě Android přes aplikaci MX Player (J2 Interactive) a UpnPlay
• Na tabletech a telefonech s platformou iOS přes aplikaci AirPlayer

Stanice umožňuje distribuovat:

• Až 40 programů v režimu UNICAST pro 4 uživatele (4×TS)
• Až 6 programů v režimu MULTICAST

Funkce

• Satelitní programy do Smart TV a tabletů
• SD a HD programy
• Čtyři transpondéry v režimu UNICAST, nebo až šest programů v režimu Multicast

Technické parametry:

• 8PSK/QPSK demodulátor
• frekvenční rozsah 950 – 2150MHz
• vstupní úroveň –65….-25dBm
• automatický výběr FEC
• DVB-S/DVB-S2 kompatibilní

IP výstup

• SPTS
• Maximální Bit rate 40 Mbit/s
• Unicast a Multicast UDP streaming
• UpnP-DLNA 1.5 Server
• Podporuje SAP (Service Announcement Protocol)

Napájecí napětí 5V DC/4A. Rozměry: 43×183×165mm. (V x Š x Hl)

Další využití stanice TTS –7CI WIFI v praxi

Kompaktní komplet menší uzavřené verze s řídící jednotkou

Kompaktní komplet menší uzavřené verze s řídící jednotkou

Ti z vás, kteří vlastní karavan, obytný přívěs, nebo provozují dálkové autobusy a hledají komfort se vším všudy, mají jedinečnou možnost pořídit si spolu s hlavní stanicí TTS –7CI automatickou mobilní satelitní anténu. Ta umožňuje sledovat vaše oblíbené pořady téměř automaticky kdekoliv v Evropě a ve spojení se stanicí TTS-7CI WIFI získáte komfort sledovat tyto programy bezdrátově na tabletu, telefonu nebo PC v dosahu WiFi signálu.

Předpokládaná možnost příjmu na tuto anténu v Evropě a její typické umístění na karavanu

Předpokládaná možnost příjmu na tuto anténu v Evropě a její typické umístění na karavanu

Jejich funkce je opravdu zcela automatická. Řídí ji řídící jednotka. Sama totiž po výběru satelitu, který chceme sledovat, automaticky zjistí jeho polohu a optimálně nastaví anténu na co nejsilnější signál. Přitom není důležité, zda je mobilní anténa ve zcela vodorovné poloze, nebo v poloze na jih.
Tyto mobilní antény se prodávají v několika velikostech ( 40cm Clasic, 65 Premium, 85 cm Premium, nebo 85 Professional atd.) a jsou tedy i v různých cenových relacích. Antény se vyrábí rozkládací podobě, nebo jsou uloženy v uzavřeném kontejneru, takže jim nevadí déšť ani sníh. Bližší informace najdete na: http://www.allcnet.cz v kategorii Vše pro karavany / Mobilní SAT systémy (přímý odkaz: http://www.allcnet.cz/index­.php?cPath=1456_1491&v=ca­talogue)

Není to zcela levná záležitost, ale v porovnání s cenou karavanu je to zanedbatelná částka.

Skládací větší model s automatikou řídící jednotkou. Stačí pouze zvolit preferovaný satelit a program ze seznamu a do několika vteřin se díváte.

Skládací větší model s automatikou řídící jednotkou. Stačí pouze zvolit preferovaný satelit a program ze seznamu a do několika vteřin se díváte.

Balení TTS –7CI obsahuje

• Hlavní stanici
• Externí napáječ

Balení TTS –7CI WiFi má navíc:

• Ethernetovou propojku
• Dvě WiFi antény s konektorem pro našroubování na přijímač

Z obrázku je patrné použití stanice. Loga kanálů jsou pouze ilustrační.

Z obrázku je patrné použití stanice. Loga kanálů jsou pouze ilustrační.

• Přijímat oblíbené programy ze satelitu do vašeho tabletu,PC, smartphonu (iOS a Android)
• Bezdrátově po WiFi v kuchyni, ložnici, koupelně i na zahradě
• Až do 4 různých zařízení a v každém mít jiný program
• Přenos je možný i u programů vysílaných v HD kvalitě

Přijímač k testu zapůjčila firma Allcom spol. s r.o., Na Sychrově 6/1418, 101 00 Praha 10 jako výhradní zastoupení pro výrobky RF Tuote pro Českou republiku.

BRAND24

tel: 222 352 820, 222 352 832, 222 352 851 
web: http://www.allcnet.cz www.allcom.cz
e-mail: office@allcom.cz
Maloobchodní cena s DPH a PHE je 29 900 Kč, se zabudovaným WiFi 31 900 Kč.

Foto a screenshoty autor s použitím několika oficiálních fotografií výrobců

Jsou pro vás tyto stanice zajímavé?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).