Hlavní navigace

Hlavní Prima podzimem nepřekvapila. Potěší ale její tematické kanály

4. 8. 2011
Doba čtení: 10 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Přišla televize Prima na podzim s něčím, co by její diváci nečekali? Až na pár výjimek ne. Opět sází na formáty, které se osvědčily v minulých měsících nebo letech. Žádným překvapením není druhá řada show Česko Slovensko má talent, třetí (a poslední) řada Pohlreichova Ano, šéfe! a také některé akviziční a nutno říci prověřené seriály, jako jsou například Sběratelé kostí, které uvidíme nejen na hlavní Primě. Právě nabídka tematických stanic potěší diváky především, a to ať už jde o kultovní Akta X na Coolu nebo Zoufalé manželky na stanici Prima love. UVNITŘ TISKOVÉ MATERIÁLY TV PRIMA A POWERPOINT PREZENTACE

Cesty domů tradičně v pondělí a středu od osmi večer

Není žádným překvapením, když Prima pokračuje v pondělí a ve středu se svým vztahovým seriálem Cesty domu, který navazuje na dlouholetý úspěch dnes již neexistujících Rodinných pout a později Velmi křehkých vztahů. Vysílat se budou v obvyklém čase, a to od 20 hodin. Primě dělají opravdu pěkná čísla. Milion diváků je vysoce nad jejím průměrem, a není proto divu, že se s Cestami domů nehýbe. Prima si pozvala od podzimní sezóny posilu. Divačky se mohou těšit na herečku Terezu Kostkovou, kterou si asi nejlépe pamatují s taneční show StarDance, …když hvězdy tančí, jako partnerku Marka Ebena. Když mám love, tak jsem cool, a to je prima, nechala se slyšet na včerejší tiskové konferenci Kostková, která měla z angažmá v novém seriálu očividně radost. Ta se představí v roli Barbory Vítkové, což bude, pokud seriál sledujete, sestra postavy Silvy a matka Dorotky. Stanice jí přisoudila roli nadané kuchařky, která si otevřela vlastní restauraci.

PRESS KIT: Seriál Cesty domů (PDF, 203 kB)

Ve slotu od 20 hodin také Nikdo není dokonalý a Top Star Extra

Ač se měl původně humorný pořad Nikdo není dokonalý s Jiřím Krampolem, který sahá do hlubin naší neznalosti, vysílat pouze v několika dílech jako pěkná vzpomínka na 90. léta minulého století, kdy byla jeho popularita na vrcholu, Prima nakonec herce a baviče vrátila na obrazovku na trvalo, nebo alespoň do té doby, než diváky přestane bavit, což, zdá se, zatím nehrozí. Vzhledem k tomu, že diváky, respektive divačky, táhly i speciály Top Star magazínu s názvem Top Star Extra, i ty budou pokračovat. Prima prozatím neoznámila, na které herce nebo herečky se může těšit. V hlavním vysílacím čase by se mohla teoreticky objevit také Rodinka – nový český seriál, který navazuje na úspěch československého seriálu Taková normální rodinka. Pokud vám náhodou připadá, že už jste o Rodince slyšeli, paměť vám slouží dobře. Loni v prosinci se v kinech objevila stejnojmenná komedie, dokonce se stejnými herci, kteří hrají v novém seriálu. Logicky tak půjde s největší pravděpodobností o film přetvořený do seriálu, i když zatímco snímek v tuzemských kinech měl 90 minut, televizní verze bude mít 6 premiérových dílů, tedy i mnohem delší stopáž. Rodinka bude nasazena v pondělí od 21 hodin, případně vedle Partičky, o které bude řeč hned vzápětí.

Rodinka - seriál Primy

Připomíná vám seriál Rodinka až příliš nápadně film, který se objevil v tuzemských kinech loni? Nemýlíte se. (Foto: Jana Rabenhaubtová, Bio Illusion)

PRESSKIT: Nikdo není dokonalý (PDF, 183 kB)
PRESS KIT: Seriál Rodinka (PDF, 173 kB)

Partička, Soukromá dramata, Top Star magazín, Ano, šéfe! od 21 hodin

Právě tyto pořady si vybrala televize Prima na všední dny od 21 hodin, a to přesně v pořadí, v jakém jsou napsané. V pondělí se tedy mohou těšit diváci na skečovou Partičku, v úterý na publicistická Soukromá dramata s investigativci Jankem Kroupou a Josefem Klímou, klasický Top Star magazín bude ve středu a Ano, šéfe! ve čtvrtek. V pátek se bude vysílat německý detektivní seriál Schimanski. Na všech českých televizích vládne retro, a proto ho využíváme. Nechtěli jsme přivést žádnou kavalérii a plechovatět a našli jsme největšího evropského akčního hrdinu. Je to Šimi, uvedl na včerejší tiskové konferenci generální ředitel televize Prima Marek Singer. Za zmínku stojí právě soukromá dramata, kdy Josef Klíma a Janek Kroupa nezůstanou jen v roli moderátorů, aktivně se zapojí do komunikace s hrdiny a budou je doprovázet na místa jejich vyprávění. Stanou se tak skutečnými průvodci bludištěm zajímavých osudů, uvádí Prima v tiskových materiálech. Zdeněk Pohlreich potřetí a naposled? Prý to tak bude. Třetí série kulinářské reality show Ano, šéfe!, která se během několika let stala bez pochyby kultovní záležitosti a hlášky z ní se dnes používají běžně v mluvené řeči, bude skutečně poslední. Diváci se mohou těšit ale opět na nabroušeného Pohlreicha, který se dokonce objeví na Primě i v nezcenzurované podobě, i když tedy pouze na webu, aby se Prima nedostala do případných problémů s Radou pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich bude mít na webu svou necenzurovanou verzi Ano, šéfe! včetně všech nadávek, které vypustí. (Foto: archiv Prima TV)

PRESS KIT: Partička (PDF, 147 kB)
PRESS KIT: Soukromá dramata (PDF, 118 kB)
PRESS KIT: Ano, šéfe! (PDF, 127 kB)

Od 22 hodin poběží zahraniční seriály. Připravena je i novinka Hawai 5–0

V pondělí Anatomie lží, v úterý Sběratelé kostí, ve středu Castle na zabití a ve čtvrtek seriálová novinka Hawai 5–0, u které bychom se s dovolením zastavili. Ten nemusí být tuzemským divákům, alespoň čtenářům webu DigiZone.cz, vůbec neznámý. Objevil se totiž na řadě zahraničních satelitních kanálů. Zmiňme namátkou francouzskou M6 (tady se dokonce vysílal i v HD kvalitě) nebo arabskou MBC Action, kde pro změnu běžel v originále s tamními titulky. Hawaii Five-0 je novou verzí stejnojmenného seriálu z let 1968–1980. Sleduje osudy malé elitní policejní jednotky, která bojuje se závažnými zločiny na Havaji. Disponuje speciálními pravomocemi, vyšetřuje případy od terorismu až po únosy a zodpovídá se přímo guvernérce. Generální ředitel Primy Marek Singer se nechal slyšet, že v seriálu nechybí nic, co by měli diváci u takovéhoto žánru rádi – krásné ženy, rychlá auta, přestřelky, napětí… Prima bude vysílat prozatím první sérii z loňského roku, která má 24 epizod a pochází z produkce americké televizní stanice CBS.

Hawai 5-0

Hlavní postavy nového amerického seriálu Hawai 5–0. (Foto: Prima)

PRESS KIT: Seriál Hawai 5–0 (PDF, 238 kB)

Víkendové novinky Moje místo a Nové hnízdo

Moje místo a Nové hnízdo jsou dva zcela nové víkendové formáty. Jejich názvy jsou více než výstižné. V prvním chce Prima pomoci hledat novou práci těm, kteří mají odvahu se změnit, a ve druhém se bude hledat nové bydlení. Moje místo bude zajímavé v tom, že půjde o zcela nový formát takzvané sociální reality show. Odborníci pomáhají lidem změnit se osobnostně a profesně, aby mohli sehnat místo, upřesnil generální ředitel Marek Singer. Kromě terapií projdou uchazeči i dalšími zkouškami, které by jim měly pomoci si ujasnit vlastní možnosti. Vedle toho, že jim štáb umožní vyzkoušet si práci snů nezávisle na jejich vzdělání a schopnostech. Účastníci pořadu si naopak budou muset vyzkoušet i zaměstnání, které by v žádném případě dělat nechtěli. V Novém hnízdě půjde o hledání nového bytu, domu nebo chalupy. V náročném rozhodování by měl zájemcům o bydlení pomoci tým specialistů. Pořadem bude provázet moderátor Petr Vondráček známý například z primáckého Hádej, kdo jsem? Jak již bylo řečeno, oba pořady se budou vysílat o víkendu – jeden v sobotu a druhý v neděli. Čas, kdy přijdou na obrazovku, však bude stejný – 17. hodina.

Popelář - televize Prima

Prima chce pomoci novým pořadem Moje místo sociálně slabým. (Foto: Prima)

PRESS KIT: Moje místo (PDF, 122 kB)
PRESS KIT: Nové hnízdo (PDF, 165 kB)

Hlavní tahák podzimu dle očekávání: Česko Slovensko má talent 2

K této talentové show snad není třeba nic dodávat. Pokud neviděl nikdo její první sérii na Primě, zná stoprocentně její originální – britskou – verzi. Její další řada před několika lety na Ostrovech skončila. Pochází z ní mimo jiné fenomenální sedmačtyřicetiletá zpěvačka Susan Boyle, která ještě před několika lety byla prostou venkovankou. Vítězem prvního tuzemského, respektive federálního Talentu, první řada se vysílala ve spolupráci s televizí JOJ, u druhé tomu nebude jinak, se stala taneční skupina Dae Men. Porota i moderátoři budou stejní až na jednu výjimku. Moderátora Jana Krause nahradí neméně populární Martin Dejdar známý z poslední doby zejména z role Ozzáka v seriálu Comeback, jež bude na podzim vysílat opět konkurenční Nova. Podle slov Marka Singera tak bude mít porota mnohem větší dynamiku. Půjde o spoustu talentů, porota bude také nová a moc se na to těšíme, zhodnotil šéf Primy druhou řadu talentu, která se na obrazovce objeví již v září a vysílat se bude až do prosince. Tuzemská televizní komerční dvojka nechce nechat nic náhodě a opět nasazuje Česko Slovensko má talent na osvědčenou nedělní 20. hodinu.

Česko Slovensko má talent 2

V porotě Talentu zasedne nově také moderátor, bavič a herec Martin Dejdar. (Foto: Prima)

PRESS KIT: Česko Slovensko má talent 2 (PDF, 160 kB)

Filmy na Primě? Novinky i ohrané tituly

Ve svém sobotním Prima KINĚ, které začíná tradičně od 20 hodin, bude stanice kombinovat nabídku snímků premiérových i těch, které se již na obrazovce objevily. To bude případ Smrtonosné pasti s Brucem Willisem. Připraveny jsou všechny čtyři díly včetně toho nejnovějšího z roku 2007. I ten už se však na obrazovce Primy objevil. Dále se mohou diváci těšit například na první dva díly Letopisu Narnie (Lev, čarodějnice a skříň; Princ Kaspian), Mamma Mia! v hlavních rolích s Meryl Streepovou, Amandou Seyfried a Piercem Brosnanem, Marley a já nebo velice populární Twilight ságu. Ovšem netěšte se zbytečně. Prima nabídne pouze první díl Stmívání z roku 2008. Na Nový měsíc a Zatmění si budeme muset ještě na volně vysílaných kanálech nějakou dobu počkat…

Všední dny - podzim 2011 - Prima
Víkendy - podzim 2011 - Prima

Na obrazovku se vrací agenti Mulder a Scullyová, díky Coolu

Agenty Foxe Muldera (David Duchovny) a Danu Scullyovou (Gillian Anderson) snad není nutné nikomu představovat. Obě hlavní postavy se vrací v kultovním scifi seriálu devadesátých let – Akta X. Prima Cool je nabídne divákům každý všední den od pondělí do středy ve 22 hodin po sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Kromě těchto dvou kousků se můžeme těšit také na Dextera, Simpsonovy, Teorii velkého třesku a řadu dalších. Prima Cool bude mít ale i další původní tvorbu. Magazíny Re-play a I Like Bike posiluje menZONE. Ta bude mít svého místo v programovém schématu ve středu od 20:15. Půjde o takzvané příběhy obyčejného hovadství, jak je Prima s radostí označila. Jinak řečeno, bude se zjišťovat aktuální stav hraček pro muže v Čechách. Z původní produkce pochází i Těžká dřina, kterou pro Cool vyrábí společnost RB Production. Půjde o formát takzvané docu-soap z prostředí nejsložitějších, nejzajímavějších, a především nejodpudivějších prací, které se dají na našem území vůbec vykonávat. Čekat prý můžeme opět něco šíleného, tak jak je u této stanice zvykem. Pro diváky je připraveno prozatím 12 epizod.

Akta X

Akta X patřila v 90. letech ke kultovním seriálům. Pro mladší čtenáře je možné rovnat jejich popularitu například s Dr. Housem. Dočkala se také dvou filmových zpracování. (Foto: Prima)

PRESS KIT: Seriál Akta X (PDF, 196 kB)
PRESS KIT: Těžká dřina (PDF, 213 kB)

Foto akta x plus tabulka

Prima love: To nejlepší nakonec?

S programovou novinkou přichází za svými divačkami také stanice Prima love, prozatím nejnovější přírůstek z rodiny kanálů televize Prima, který odstartoval 8. března. Seriálem, který se může pochlubit tím, že bude na „lásce“ nováčkem, je Spravedlnost v krvi v hlavní roli s Tomem Selleckem. Dámy pravděpodobně zaskočí skutečnost, že se na „jejich“ programu objevuje detektivní seriál, což by měla být spíše mužská záležitost. Vysvětlení je prý jednoduché. Na love bude tahle detektivka správnou kombinací napětí a rodinného příběhu, nechal se slyšet Marek Singer. Spravedlnost v krvi se přitom neváhal srovnat se seriálem Sopránovi. Tihle by prý ale byli „naruby“, jelikož nejde o záporáky, ale kladné postavy. Ochrana New Yorku prý má být pro rodinu Reaganových životní potřebou. Divačky ale pochopitelně nepřijdou ani o své oblíbené seriály jako jsou Zoufalé manželky, Ally McBeallová, Chůva k pohledání, Čarodějky, Chirurgové nebo Dobrá manželka. Prima love pak připravuje také speciální sexuální koktejl, který bude obsahovat trojici seriálů Sex ve městě, Láska je láska a Tajný deník call girl. První programová novinka se bude vysílat od pondělí do čtvrtka, další v pátek a lesbická láska je připravena na sobotu.

L Word - Láska je láska

Seriál L Word vysílá také sesterská stanice Prima Cool – v originále s titulky. (Foto: Prima)

DT24

PRESS KIT: Seriál Spravedlnost v krvi (PDF, 245 kB)
PRESS KIT: Seriál Sex ve městě (PDF, 223 kB)
PRESS KIT: Seriál Láska je láska (PDF, 209 kB)
PRESS KIT: Seriál Tajný deník call girl (PDF, 178 kB)

Podzim na kanálech Prima Group

Oslovilo vás podzimní schéma televize Prima?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).