Hlavní navigace

Hitradiu Magic vyšla na druhý pokus expanze do Hradce Králové

24. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rozhlasová stanice, která už má v tuto chvíli kmitočty v Mladé Boleslavi, Náchodě, Pardubicích, Broumově, Rychnově nad Kněžnou, Dvoře Králové nad Labem, Trutnově a Jičíně.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) schválila na druhý pokus rozhlasové skupině Media Bohemia expanzi do Hradce Králové. Vyplývá to z aktuálního zápisu regulátora. Media Bohemia už žádala o povolení spustit vysílač v Hradci Králové začátkem letošního roku, tehdy však byla RRTV proti. Podle rady tehdy nebylo možné licenci udělit, protože taková změna souboru technických parametrů by de facto představovala novou licenci. Hitradio Magic získalo v Hradci Králové kmitočet 89,1 MHz se 100 watty.

BRAND24

K TÉMATU: České rozhlasové síti Hitrádio se nevydařila expanze do Hradce Králové

Rozhlasová stanice, která už má v tuto chvíli kmitočty v Mladé Boleslavi, Náchodě, Pardubicích, Broumově, Rychnově nad Kněžnou, Dvoře Králové nad Labem, Trutnově a Jičíně, získala licenci na dobu osmi let, nejpozději však do 10. října 2025. Právě rok 2025 by měl být nejzazší dobou, do níž se v České republice přejde na pozemní digitální rozhlasové vysílání. Průkopníkem u nás je v této oblasti veřejnoprávní rozhlas, který příští měsíc spustí experimentální vysílání z pražského Žižkova, které bude v dalších letech rozšiřovat i do dalších lokalit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).