Hlavní navigace

Hitrádio Magic získalo v Brně druhý VKV kmitočet, uspěl i Fleischmannův Dan­ce

30. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejposlouchanější rádio pro mladé, Evropa 2 z rodiny mediálního domu Lagardère Active Česká republika, získalo povolení vysílat v Uherském Brodě až do roku 2025.

Rozhlasová skupina Media Bohemia získala pro Hitrádio Magic Brno již druhý kmitočet v této jihomoravské metropoli. Vyplývá to z aktuálního zápisu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) ze zasedání, které se konalo tento týden. Celá věc s sebou nese dvě zajímavosti – stanice už v Brně jeden kmitočet má a regulátor se proto rozhodl v minulosti provozovateli, jímž je společnost AZ Rádio, licenci neudělit. Nyní ale rozhodnutí RRTV z loňského září zrušil Městský soud v Praze. Druhá brněnská frekvence „Brno – Barvičova, 100,8 MHz (100 W)“ byla Magicu opět přiklepnuta. V současné době stanice využívá v Brně kmitočet 99 MHz. Jde o kilowattový vysílač v lokalitě Medlánky. Na situaci již v minulosti upozornil web Oviradio.cz.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Dechovková Orchidej se může rozvysílat v Brně, Signál v Karlových Varech

Radovat se ale nemusí pouze provozovatel Hitrádia Magic Brno. V Brně uspěla s žádostí o udělení nového kmitočtu i rozhlasová skupina Lagardère Active Česká republika, kterou vede mediální boss Michel Fleischmann. Lagardère může na jih Moravy expandovat prostřednictvím svého tematického programu Dance Radio, jejímž provozovatelem je společnost Max Loyd. Podle aktuálního seznamu vysílačů zveřejněném a průběžně aktualizovaném na webu Jihlavského DX klubu by mělo jít o Dominikánské náměstí. Z této lokality by měl být signál šířen s vertikální polarizací výkonem 100 wattů na frekvenci 102,4 MHz. V Uherském Brodě navíc uspěla Evropa 2, kde ji bylo povoleno vysílat na VKV až do 10. října 2025.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).