Hlavní navigace

Hermes potvrzuje: Jaromír Talíř je naším novým šéfem

4. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 10. 2006

Bývalý poslanec za KDU-ČSL a předseda Stálé komise pro sdělovací prostředky Jaromír Talíř byl k 1. říjnu jmenovaný novým výkonným ředitelem občanského sdružení Hermes. Potvrdila to dnešní tisková zpráva subjektu. Dosavadní šéf Hermesu Jan Vávra nastoupil jako lodivod produkční společnosti Strix. Strix patří, stejně jako polovina televize Prima, do rukou švédské mediální firmy Modern Times Group. Vávra v posledních měsících působil na Primě jako poradce, který pomáhal čerstvě odvolanému řediteli Martinu Dvořáku např. ve výběru nových moderátorů večerních zpráv.

Nakolik Jaromír Talíř nastupuje do nejisté pozice, to ukáží nejbližší měsíce. Zasvěcení totiž hovoří o tom, že Hermes má zmrazený přívod evropských dotací, za které v první polovině roku vzdělával mediální pracovníky a další návštěvníky pravidelných workshopů vstříc digitální budoucnosti. Poslední akci ale sdružení uspořádalo letos v červnu a žádný plán nových setkání se dosud neobjevil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).