Hlavní navigace

HDTV i 3D jsou otázkou financí, shodují se provideři i stanice

22. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 4. 2010

Ředitel stanice Sport 5 Jiří Hojgr dnes na Kulatém stole DigiZone uvedl, že v současné době je, co se HD týká, vše o investicích. Pokud nemáme na vstupu s výjimkou dvou sérií obsah v HD, nemá asi smysl v HD vysílat. Až se dostaneme na rozumný počet pořadů, pak jsme ochotni k němu přistoupit, uvedl Hojgr. Satelitní platforma Skylink vidí 3D jako perspektivu a určitě bude krok společnosti SES Astra, spuštění FTA 3D demo kanálu, podporovat.

Budeme nuceni počkat, až penetrace přijímacích zařízení dosáhne alespoň minimální úrovně a kdy pionýři, tedy průkopníci technologií, budou 3D vybaveni. V oblasti přijímačů se situace vyvíjí příznivěji. Zákaznici Skylinku se určitě 3D dočkají, ale určitě to nebude na letošním předvánočním trhu, konstatoval výkonný ředitel společnosti TradeTec, zastupce Skylinku v ČR, Jaromír Glisník. Potřebujeme, aby projekt dosáhl alespoň nějaké ekonomické návratnosti, uvedl Glisník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).