Hlavní navigace

České HBO vypsalo soutěž na původní dokument Bez cenzury

27. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 5. 2008

Veřejnou soutěž na námět a zpracování původního českého celovečerního dokumentu pro cyklus „Bez cenzury“ vypsal provozovatel české verze prémiového filmového kanálu HBO, společnost HBO Česká republika. Do 15. června firma přijímá náměty na dokumentární film o plánované stopáži 70 až 180 minut, který bude vázaný na Českou republiku nebo Slovensko.

K TÉMATU: Rozhovor DigiZone.cz s generálním ředitelem HBO Česká republika Ondřejem Zachem

Soutěže se mohou zúčastnit všichni zájemci starší osmnácti let, kteří v daném termínu předloží námět v rozsahu maximálně dvou normostran, návrh technologie a realizace filmu (podmínky soutěže). Tříčlenná porota z námětů vybere minimálně dva a maximálně pět postupujících účastníků do druhého kola soutěže. Jména postupujících a jejich náměty HBO vyhlásí 9. července v rámci Mezinárodního Filmového Festivalu Karlovy Vary.

Do druhého kola mají finalisté dodat rozpracovaný námět do rozsahu deseti normostran, základní časovou a finanční rozvahu realizace filmu, nejméně v rozsahu uvedení celkové částky rozpočtu nutné k výrobě filmu a předpokládaný výrobní plán s komentářem zdůvodňujícím jednotlivé položky rozpočtu. Termín pro odevzdání všech výše uvedených podkladů v rámci druhého kola je 15. srpen 2008, uvádí HBO na svých webových stránkách.

BRAND24

Definitivního vítěze soutěže HBO vybere a jeho jméno oznámí 31. srpna. Od prémiového kanálu tento autor obdrží částku 100 tisíc korun jako součást autorské odměny za vytvoření díla (za předpokladu, že tento dokument bude skutečně vyroben). HBO dále nepočítá s žádnými dalšími autorskými honoráři za opakované vysílání tohoto dokumentu a další užití díla.

Soutěž na původní české a slovenské dokumenty pro HBO stanice propaguje nejen na svém webu, ale také prostřednictvím reklamních spotů v rádiích, na příklad na pražském Rádiu 1. Vítězný dokument má vzniknout do 31. května 2009.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).