Hlavní navigace

HBO shání náměty na další dokumentární filmy. Vypsalo soutěž pro tvůrce

14. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 7. 2011

Společnost HBO Česká republika chce realizovat v tuzemsku natáčení dalších dokumentárních filmů. Vyplývá to z výzvy filmařům, kterou firma vydala. V ní se uvádí, že tyto snímky by měly mít stopáž od šedesáti do sto minut a musí se vázat nějakým způsobem k České republice nebo Slovensku. Iniciativa vznikla ve spolupráci s Institutem dokumentárního filmu a organizátorem filmového trhu East Silver.

ČTĚTE TAKÉ: Videoarchiv HBO GO pro chytré mobily a tablety v Česku od příštího roku

Témata mohou být libovolná, přednost mají silné lidské příběhy s kontroverzními přesahy, a měla by navazovat na cyklus „Bez cenzury“ uvedený na programech HBO. Výzva je otevřená pro autorské dokumentární filmy, nikoli pro publicistiku, ani tzv. „cross žánry“, či hrané dokumenty, uvedla mluvčí tuzemského HBO Pavla Brožková. Uzávěrka přihlášek je 30. září letošního roku.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: HBO uvede v červencové premiéře nejnovější díl ságy Twilight

Zaslané náměty bude následně posuzovat odborná porota ve složení Kamil Fila – filmový kritik Aktuálně.cz, Helena Zajícová – programová koordinátorka; publicista, spisovatel a písničkář Jan Burian, výkonná producentka HBO Martina Šantavá a Anna Kaslová z Institutu dokumentárního filmu. Přihlášky je možné zasílat on-line na adrese: http://www.eas­tsilver.net/cs/e­ast-silver/entry-form-hbo/?. Účastníkům soutěže musí být minimálně 18 let, být výlučným autorem námětu a v případě, že ten bude vybrán také jeho režisérem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).