Hlavní navigace

HBO připravuje v souvislosti s portálem HBO GO další novinky

22. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Off-line sledování, které se v rámci HBO GO také připravuje, bude v první fázi dostupné pouze u omezeného počtu titulů. Příliš pozitivně se na něj totiž netváří filmová studia.

Společnost HBO Europe, provozovatel kanálů HBO a Cinemax v České republice a na Slovensku, připravuje v souvislosti se svým videoportálem HBO GO další novinky. Jejich vývoj by se tedy rozhodně neměl zastavit tím, že služba se rozšířila také k větším operátorům, jako jsou Skylink, UPC, freeSAT nebo O2 Czech Republic. HBO GO je aktuálně dostupné například na mobilních telefonech a tabletech se systémy Android a iOS a také na vybraných značkách chytrých televizorů (Samsung, LG).

NEPŘEHLÉDNĚTE: Satelitní operátor freeSAT zpřístupní od 1. září klientům službu HBO GO

Pravděpodobně nejočekávanější novinkou, které by se měli uživatelé dočkat, bude možnost stažení obsahu a následně jeho přehrání v off-line režimu. Podle koordinátora nových médií HBO Europe Jakuba Kotála ale firma narazila u filmových studií. Ta se k této nové funkci, kterou HBO slíbilo již před několika měsíci, nestaví zrovna pozitivně. V první fázi tak budou v rámci HBO GO dostupné v off-line režimu pravděpodobně pouze tituly, které produkovalo přímo HBO. To by mohl být příklad seriálů Hra o trůny nebo Terapie, z minisérií Hořící keř.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Miliardář Murdoch nabízel za vlastníka HBO a Novy astronomickou částku, přesto neuspěl

Samozřejmě se připravujeme na příchod nových verzí mobilních operačních systémů (iOS 8, Android L), chystáme také úplně novou aplikaci pro Windows Phone a také pro Windows 8 (stolní počítače, notebooky a tablety), popsal DigiZone.cz Kotál a doplnil: Také se chystáme na podporu Chromecastu, ale oficiální informaci, kdy bude na náš trh uveden, nemám. Podle neoficiálních informací, které se dají dohledat na internetu, by to ale mělo být letos na podzim. HBO GO je možné přehrávat na některých televizích skrze Chromecast už nyní díky funkci AirPlay ve vyšších verzích OS Android.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).