Hlavní navigace

HBO má nového ředitele pro ČR a SR

3. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 7. 2006

Prémiový filmový program Home Box Office (HBO) získal po půlročním bezvládí nového česko-slovenského šéfa. Společnost HBO Central Europe po letošním lednovém odchodu Luboše Jetmara jmenovala 1. července ředitelem 36letého Ondřeje Zacha. Uvedla to agentura ČTK, kterou informovala česká pobočka HBO. Zach má více než desetiletou zkušenost nejen v práci pro televizi, ale také v kino a videodistribuci. Nově jmenovaný šéf zajišťoval ve společnosti AQS nákup programů pro TV Nova, TV Prima a slovenskou TV Joj, založil také její videodistribuční společnost Magic Box a kinodistribuční firmu Bioscop.

Ondřej Zach působil také jako filmový kritik a novinář, podílel se mj. i na tvorbě programu mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Nový ředitel bude zodpovídat za provoz základních a prémiových placených televizních kanálů HBO v České a Slovenské republice a zároveň bude dohlížet na operace HBO v Chorvatsku, Slovinsku a Srbsku. Zach je ženatý a má tři děti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).