Hlavní navigace

Generálním ředitelem Českého rozhlasu bude Richard Medek

30. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 9. 2009

Radní Českého rozhlasu dnes na svém zasedání zvolili nového generálního ředitele tohoto veřejnoprávního média. Ve druhém kole hlasování se jím stal Richard Medek, a to se šesti hlasy z osmi. První kolo skončilo patem, když po čtyřech hlasech získal nejen Medek, ale také bývalý generální ředitel Československého rozhlasu Petr Duhan. Jiří Mejstřík odešel z volby bez jediného hlasu.

K TÉMATU: Kdo jsou finalisté konkurzu na ředitele Českého rozhlasu?

Medek byl považován již od začátku za hlavního favorita celého výběrového řízení. Není tajemstvím, že proti svému předchůdci Václavu Kasíkovi dvakrát kandidoval na stejnou funkci. Podruhé, před čtyřmi lety, Kasíkovu volbu značně zkomplikoval. Kasík musel slíbit, že si Medka vezme do nejužšího vedení rozhlasu (v roce 2007 jej jmenoval programovým ředitelem). Medek do té doby vedl jako ředitel pražskou stanici Českého rozhlasu Regina, a jejím vedením byl pověřen i po svém jmenování programovým šéfem celého rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).