Hlavní navigace

Gabriela Lefenda novou šéfkou zpravodajství v ostravském studiu České televize

20. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Někdejší tvář Novy, která později šéfovala regionálnímu studiu RTA Ostrava, do České televize nastoupila již v roce 2010 jako moderátorka Dobrého rána na ČT 1

Novou vedoucí redakce zpravodajství ostravského studia České televize se stala Gabriela Lefenda, dosavadní moderátorka Událostí v regionech a Událostí v regionech Plus. Nahradila tak Šárku Bednářovou, která byla rozhodnutím generálního ředitele ČT Petra Dvořáka společně s šéfredaktorem zpravodajství ČT Brno Romanem Ondrůjem odvolána k 1. červenci loňského roku. Vedení ČT tehdy zrušilo pozice šéfredaktorů zpravodajství v brněnském a ostravském studiu, protože nezapadaly do nové koncepce.

K TÉMATU: ČT ruší šéfredaktory zpravodajství v Brně a Ostravě, nezapadají do nové koncepce

Zatímco Ondrůj se později stal šéfredaktorem regionálního zpravodajství celé ČT, Bednářová nyní vede oddělení Nových médií v ostravském studiu. Vedením redakce zpravodajství v ČT Ostrava byl od loňského července dočasně pověřen Karel Spurný. Nejde o jedinou personální změnu v ostravské ČT za poslední dobu. Ke konci ledna na svoji funkci rezignoval dlouholetý ředitel studia Ilja Racek, dočasně jej nahradila vedoucí ekonomiky a provozu studia Milena Sladká.

ČTĚTE TAKÉ: Ředitel ostravského studia ČT Ilja Racek rezignuje, dočasně ho nahradí Milena Sladká

BRAND24

Gabriela Lefenda začínala jako redaktorka a moderátorka v ostravské TV Polar, kde působila v letech 1996 až 1998. Poté odešla do televize Nova, kde byla redaktorkou a asistentkou dramaturga ranního vysílání Snídaně s Novou a v letech 2000 až 2003 redaktorkou domácího zpravodajství v Televizních novinách. Po tříleté přestávce se do médií vrátila v roce 2006 jako šéfredaktorka regionálního zpravodajství RTA Ostrava, kde působila do roku 2009.

Do České televize nastoupila Lefenda v roce 2010 jako moderátorka živě vysílaného Dobrého rána na Jedničce (vysílá se z ostravského studia), jíž byla dosud. Od září 2010 do března 2012 také moderovala pořad Hranice dokořán – Rozmówki polsko-czeskie zaměřený na přeshraniční spolupráci Čechů a Poláků. Od loňského září pak moderovala ostravskou verzi Událostí v regionech a také Události v regionech Plus. Vedoucí redakce zpravodajství se oficiálně stala letos 15. února.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).