Hlavní navigace

Kateřina Fričová chce změnit večerní zprávy na České televizi

20. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 6. 2007

Česká televize by měla mezi sedmou a osmou hodinou večer vysílat jednolitý zpravodajský blok nepřerušovaný reklamou a upoutávkami na vlastní pořady. Myslí si to Kateřina Fričová, která 1. července nastoupí do ČT jako programová ředitelka.

Chci si o tom co nejdřív promluvit se Zdeňkem Šámalem (ředitelem zpravodajství ČT, pozn.red.), protože tam vidím určité chyby, řekla Fričová v rozhovoru pro týdeník Reflex a server DigiZone.cz, který vyjde na tomto webu ve dvou pokračováních zítra a v pátek (zkrácená verze je součástí zítřejšího vydání Reflexu). Budoucí programové ředitelce ČT se nelíbí, že posunem Událostí na sedmou večer a rozdělením zpráv na celostátní a regionální odcházejí diváci o půl osmé na Novu.

BRAND24

Fričová tuto situaci přirovnává k dřívějším praktikám ČT, kdy za moderátory Událostí byly digitální hodiny, na kterých mohl každý divák vidět, že se blíží půl osmá, aby mohl přepnout na Televizní noviny na Nově. Teď ale ČT dělá úplně to samé: přímo v Událostech upozorňuje, v kolik hodin budou následovat zprávy z regionů, počasí a sport. Podle mě by to měl být jeden celistvý pořad, říká Fričová.

Nastávající programové ředitelce ČT se také nelíbí krátká stopáž jednotlivých příspěvků ve zpravodajství, ale také reportáží v pořadu Reportéři ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).