Hlavní navigace

freeSAT přesouvá dva HD kanály výše. V balíčku Medium HD jich má třináct

3. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VYJÁDŘENÍ FREESATU – Přesunutí do dražší nabídky se dotklo jedné sportovní a jedné filmové stanice a opatření se týká českých i slovenských zákazníků.

AKTUALIZOVÁNO, 3. 2. 2016, 17:30 hod. – VYJÁDŘENÍ SPOLEČNOSTI FREESAT: Sundance HD je prémiový program, a proto chceme, aby byl k dispozici zákazníkům, kteří využívají prémiový balíček s rozšířenou nabídkou programů. V případě programu Arena Sport HD jsme sloučili naši nabídku SD a HD vysílání tak, aby byl program v SD i HD verzi součástí stejného balíčku. 

VYJÁDŘENÍ SPOLEČNOSTI FREESAT K POČTU HD KANÁLŮ: V balíčku freeSAT medium HD je nyní celkem 15 HD programů – 13 programů uvedených v sekci HD + programy Jednotka HD a ČT 1 HD.

Na Slovensku i v Česku se změna projevila u filmového kanálu Sundance Channel HD a sportovní stanice Arena Sport HD. Ty nyní namísto v balíčku freeSAT Medium HD nově najdete v dražší nabídce Plus HD. Programovému balíčku freeSAT Medium HD tudíž počet HD kanálů klesl na třináct, i když operátor měl ještě dnes dopoledne stále v jedné sekci webu číslo 15. Na počet na webu udávaných HD kanálů se ale nedalo spolehnout ani u jiných balíčků, a to i když našinec spočítal i další stanice ve vysokém rozlišení uvedené v nabídce jinde (poznámka, doplněno: jinde než v sekci HD příslušného programového balíčku).

Kanály tedy nebyly vyřazeny, byly pouze převedeny, cena služby se nemění. Z jakého důvodu k tomu došlo, jsme se nedozvěděli, protože společnost oficiálně tiskovou zprávu nevydala a ani nám ji nechtěla komentovat.

K TÉMATU: Satelitní služba freeSAT vyřadila stanici Discovery ID

freeSAT zařadil do nabídky FilmBox Extra HD

Pokud jde o filmové stanice, v balíčku freeSAT Medium HD má operátor v sekci „filmy“ uvedeny pouze kanály Film+, CS Film a Horor Film, faktem ale je, že v části „zábava“ stále najdete například Novu Cinema.

Sportovní stanice jsou pak i po přesunu Arena Sport HD bohatě zastoupeny například kanály Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Nova Sport 1 HD a Sport 2 HD.

BRAND24

freeSAT, resp. společnost UPC DTH, která je provozovatelem služby, v lednu 2016 vyřadil maďarskou verzi kanálu Discovery ID (Investigation Discovery) a nahradil ho lokální verzí stanice ID Xtra (konkurence Crime and Investigation).

Naopak do nabídky zavedl FilmBox Extra HD, který šíří snímky od studií jako Universal nebo Disney. K dispozici je u freeSATu pro ty, kteří mají předplacen prémiový balíček FilmBox Pak, v němž nyní najdete i FilmBox Premium, FilmBox Plus a FilmBox Family.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).