Hlavní navigace

Finančníci z J&T uvažovali o vstupu do satelitní služby CS Link

27. 8. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
27. 8. 2007

Slovenská podnikatelská skupina J&T, které patří fotbalový klub Sparta Praha, J&T Banka, ale také druhá nejsledovanější slovenská komerční televize Joj a dosud nevysílající česká zpravodajská digitální stanice Z 1, měli zájem o vstup do satelitní služby CS Link. Serveru DigiZone.cz to potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Ani jeden si ale nepřál být jmenován.

Mluvčí skupiny Petr Málek na přímý dotaz DigiZone.cz uvedl, že J&T nikdy nekomentuje úvahy o vstupu do některého subjektu. I kdybychom o něčem jednali, nebo to nebyla pravda, naším pravidlem je tyto věci nekomentovat, řekl Málek. Z dostupných informací je ale jasné, že se J&T zajímala o vstup do jedné z firem, které zajišťují distribuci dekódovacích karet k satelitní službě CS Link. Konkrétně pak o společnost Trade&Technology (T&T). Nakonec se rozhodli do toho nejít, uvedl jeden ze zdrojů.

Výkonný ředitel T&T Jaromír Glisník serveru DigiZone.cz řekl, že mu není známo, zda akcionáři firmy dostali nabídku na převzetí společnosti od J&T, nebo že by takovou nabídku očekávali. T&T je akciovou společností s akciemi na majitele. Je samozřejmě kdykoli možné, že kterýkoli držitel akcií svůj podíl v naší firmě prodá. Nepřísluší mi komentovat záměry akcionářů a není jejich povinností mě o nich informovat, uvedl Glisník.

Podle výkonného ředitele T&T chce firma jednoznačně investovat do dalšího rozvoje. Otázkou však zůstává, kde vezme potřebné finance, protože v uplynulém období měla hodně výdajů v souvislosti s upgradem systému podmíněného přístupu CryptoWorks. Budujeme efektivní call centrum a pracujeme na novém firemním webu. Podnikáme konkrétní kroky k radikálnímu zjednodušení zákaznické administrativy. Jednáme o rozšíření programové nabídky. Pracujeme na obohacení portfolia našich produktů a na podzimní reklamní kampani, vyjmenovává Glisník plány T&T.

BRAND24

Jsem velmi rád, že se nám práce daří a nemám nejmenší obavu o budoucnost naší firmy, říká Glisník. Z tohoto pohledu nevnímám potenciální změnu v akcionářské struktuře jako něco rušivého. Zaznamenal jsem, že skupina J&T investuje v oblastech velmi blízkých našemu podnikání. Pokud by se tato skupina stala jedním z akcionářů či strategickým partnerem T&T, jistě by to rozvoji firmy pomohlo. Nedivil bych se proto, pokud by jednání tohoto druhu proběhlo.

Sám Glisník ale o žádném takovém jednání neví a podle svých slov proto nemůže potvrdit ani vyvrátit záměr J&T majetkově vstoupit do této společnosti. Dekódovací karty k satelitní službě CS Link prodává ještě konkurenční společnost Gital a operátorem služby je společnost Media Vision.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).