Hlavní navigace

Kanál TCM začal používat „rolovanou“ grafiku. Vysílání obohatí i o novější snímky

28. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Stanice je dostupná například v nabídce satelitních služeb freeSAT by UPC Direct a Digi TV, zákazníkům ji nabízejí i vybraní kabeloví a IPTV operátoři.

Filmový kanál TCM si na začátku roku nadělil inovaci svého grafického vizuálu. Ta spočívá v tom, že na konci upoutávek týkajících se chystaných snímků, dochází k rolování grafiky. Tento prvek se ale objevuje i u ID stanice. V praxi to vypadá tak, že přes obrazovku projíždějí průhledné pásy, které tak vytváří další vrstvu obrazu. TCM je kanálem, který není na našem trhu příliš rozšířen. Jeho největším mínusem je bohužel skutečnost, že nevysílá v češtině a stále ještě v obrazovém formátu 4:3, stejně jako sesterská Cartoon Network. Nepotěší ani to, že TCM vysílá pouze v nočních hodinách se startem ve 21:00.

BRAND24

Z ARCHIVU: Cartoon Network uzavřel v Česku partnerství s TV Barrandov

Pro řadu operátorů není TCM plnohodnotnou stanicí vzhledem k absenci lokalizace, a proto raději dávají přednost konkurenčnímu studiu Metro Goldwyn Mayer s programem MGM. Ten sice vysílá také ve formátu 4:3, ovšem filmy jsou všechny s českým dabingem. TCM se navíc potýká na televizních diskusních fórech i s kritikou svého obsahu. I když má jít o program, který má nabízet především hollywoodskou klasiku, objevují se v něm čím dál tím častěji i filmy novější (z 90. let nebo i nového milénia). Například tento měsíc TCM oznámila zařazení filmů, jako jsou Syriana, Gran Torino nebo Já, legenda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).