Hlavní navigace

Filmový kanál Nonstop Kino na satelitu už jen kódovaně

5. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 9. 2006

Diváci filmového kanálu Nonstop Kino, kteří tuto stanici přijímali volně přes distribuční paket ze satelitu Amos 2, o tuto možnost dnes dopoledne přišli. Společnost SPI International, provozovatel tohoto programu, nechal signál zakódovat, informoval server Satcentrum.com. Stejným způsobem firma už v květnu zakódovala satelitní distribuci dalšího svého televizního programu FilmBox.

ebf 24 - tip duben

Satelitní vysílání Nonstop Kina bylo určené především jako distribuční kanál pro kabelové operátory v České republice a na Slovensku. Nonstop Kino se má objevit v programové nabídce společnosti Karneval Media, zatímco UPC s jeho zařazením do kabelové ani satelitní nabídky nepočítá. Zatím se neobjevuje ani v nabídce další placené satelitní platformy Digi TV, byť na Slovensku tak tomu je (dokonce v základním balíku).

Slovenští abonenti Digi TV si ale stěžují na technické potíže při synchronizaci obrazu a zvuku. Zvuk předchází asi o tři sekundy obraz, ale za tento problém společnost SPI International nemůže, protože z Amosu se distribuuje signál v pořádku, upozorňuje Satcentrum. Snad se problém podaří vyřešit předtím, než slovenská Digi TV přesune Nonstop Kino do zvlášť zpoplatněného balíku filmových kanálů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).