Hlavní navigace

Film Europe se možná dočká sourozenců, podobně jako kanály CS TV

10. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 8. 2011

Filmový kanál Film Europe, za kterým stojí slovenský podnikatel Ivan Hronec, jež už prostřednictvím stejnojmenné firmy provozuje stanice pod hlavičkou CS TV (Kino CS, Doku CS a Muzika CS), by se mohl v případě kladné odezvy dočkat i svých sesterských stanic. V rozhovoru pro aktuální vydání týdeníku Trend to uvedl právě Hronec. Programy by fungovaly na podobné bázi jako rodina CS TV.

K TÉMATU: Film Europe přichystá okolo 400 filmů ročně. Operátorům nabídne volnost

První krok – registraci ochranných známek – už Hronec učinil. Jde konkrétně o Docu Europe, Music Europe a Dance Europe. Tyto stanice, dá-li se to tak říci, prozatím Hronec představí v rámci Film Europe jako programová okna. Kromě filmů bude jeden programový slot pro dokument, jeden možná pro špičkový evropský tanec nebo koncert. Pokud se to osvědčí a trh bude otevřený, půjdeme tímto směrem, uvedl v rozhovoru pro slovenský týdeník Hronec.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Film Europe bude vysílat v SD i HD rozlišení a je připraven i na 3D

Úspěšný podnikatel by byl rád, pokud by se podařilo spustit Film Europe symbolicky letos 17. listopadu na Den boje za svobodu a demokracii. Stanice sice odstartuje nejprve pouze v České republice a na Slovensku, později by ovšem mělo dojít k celoevropské expanzi. Program bude vysílat ve standardním a vysokém rozlišení, Hronec se však do budoucna nevyhýbá ani 3D formátu. Během jednoho roku by měl Film Europe odvysílat přibližně 400 snímků všech žánrů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).