Hlavní navigace

Fero Fenič: Na generálního ředitele České televize kandidovat nebudu

16. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 8. 2011

Filmový a televizní režisér, scenárista a producent Fero Fenič nebude kandidovat v blížící se volbě na generálního ředitele České televize. Fenič to řekl serveru DigiZone.cz v telefonickém rozhovoru. Faktem je pouze to, že hodně lidí mě k tomu přesvědčuje, ale nedospěl jsem k tomu, abych kandidoval, uvedl ve svém vyjádření pro náš web Fenič.

ČTĚTE TAKÉ: Sázková kancelář Chance vypsala kurzy na ředitele ČT. Nabízí i Petra Fejka

Jako důvod, proč nekandidovat na nejvyššího šéfa veřejnoprávního média z Kavčích hor, uvedl, že při rozhodování, zda se o volbu pokusit či nikoliv, viděl více záporů nežli kladů. Nevím, jestli to, co jsem v životě dělal a dělat budu, by se shodovalo s kandidaturou na generálního ředitele České televize, konstatoval Fenič. Dodal, že by se nerad postavil do řady vedle lidí, jako je například generální ředitel Jiří Janeček. Jediný, kdo prý v dobrém slova smyslu vybočoval, je podle něj historicky první ředitel samostatné ČT Ivo Mathé.

BRAND24

K TÉMATU: Ivo Mathé: Co se povedlo Janečkovi v ČT? Vyjednat si dobrou smlouvu

Podle dnešního vydání deníku MF DNES, které cituje server Týden.cz, se naopak řady kandidátů na generálního ředitele České televize rozrostly o bývalého marketingového ředitele televize Prima a pražského Dopravního podniku Jana Svobodu. Své rozhodnutí nekandidovat dal v minulých dnech vědět prostřednictvím tiskového prohlášení současný šéf sekce Nová média ČT Milan Fridrich. Mezi těmi, co svou kandidaturu ohlásili, jsou například bývalý ředitele TV Nova Petr Dvořák, šéfdramaturgyně ČT Alena Müllerová, výkonný ředitel Óčka Hynek Chudárek nebo ex-šéf TV Barrandov Radomír Pekárek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).