Hlavní navigace

Fero Fenič: Jednáme s jedním velmi seriózním a silným partnerem

29. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 1. 2008

Nového partnera pro své financování by mohla brzo získat digitální televize Febio TV. V rozhovoru pro server iStrategie.cz to řekl její majitel Fero Fenič. V této chvíli jsme v jednání s jedním velmi seriózním a silným partnerem, přičemž se objevily i jiné finanční zdroje. Ale vzhledem k rozsahu investice je potřeba k uzavření jednání ještě nějaký čas, konstatoval Fenič. Televize musela začít hledat nového investora poté, co přišla o financování společností Arca Capital.

ČTĚTE TAKÉ: Febio TV přišla o původního investora, Arca Capital ji opouští

BRAND24

Pro tu se stala takováto investice příliš riziková a přestala ji považovat za reálnou. Jako důvod uvedl Fenič to, že kvůli stávajícím legislativním podmínkám neplatí stejná pravidla pro všechny a jsou zvýhodňovány nynější televize. Dalším důvodem je také to, že původní rozsah investice mezitím stoupl téměř na dvojnásobek.

Finanční plán televize musel být průběžně upravován a dnes už ani sám její majitel neví, kolikátá verze je v současné době na stole. Zároveň dodává, že není zdaleka poslední. Stále ho nemůžeme mít za definitivní, protože nebyl schválen Technický plán přechodu z analogového na digitální vysílání, který bude pro dopracování byznysplánu důležitý, dodal na závěr.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).