Hlavní navigace

Ferkl: Nejhorší skupina při přechodu na DVB-T jsou její odpůrci

13. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 1. 2009

Pavel Hanuš, šéf digitalizace České televize řekl, že lidé reagují na vypnutí ČT2 většinou pozitivně. Je pravda, že když se podíváme na vyhodnocení přechodu, nejhůře lidé hodnotí koupi set-top-boxu, konstatoval Hanuš na konferenci Milníky digitální televize. Na druhou stranu podle něj došlo k posunu např. oproti Domažlicím. Většina diváků už dělá změnu před vypnutím, prohlásil a dodal, že jen tři procenta lidi řeší přechod až po vypnutí analogu.

Hanuš mluvil také o satelitu. Zaměřili jsme se na maximální možnou kvalitu. Nazval bych to SD plus, řekl vedoucí projektu digitalizace ČT. Problémy, které byly, už jsou víceméně překonané. Druhé věc jsou anténní systémy, řekl technický ředitel Novy Ivo Ferkl. Ta nejhorší skupina při přechodu na DVB-T jsou podle něj lidé, kteří jsou odpůrci digitalizace a dále ti, co teprve budou muset přejít. Jde o často diskutované problémy, jako např. STA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).