Hlavní navigace

Febio nesehnalo dost peněz na Febiofest, omezí doprovodné akce

21. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 1. 2009

Produkční společnost Febio, jejíž majitel Fero Fenič má prostřednictvím firmy Televize Febio jako jeden z šesti vítězů licenčního řízení na první zemské digitální televize z roku 2006 právo na tzv. kompenzační licenci pro celoplošné zemské digitální televizní vysílání, musí omezit doprovodné aktivity letošního ročníku filmového festivalu Febiofest. Podle Feniče se totiž letos podařilo sehnat jen zhruba 60 procent finančních prostředků z původně plánovaného rozpočtu festivalu.

K TÉMATU: Proč Febio točí pro Barrandov a nedělá vlastní televizi?

BRAND24

Finanční situace se odrazí ve všech položkách festivalu včetně propagace, ale na jeho kvalitu dopad mít nebude, řekl Fenič agentuře ČTK. Febiofest, který letos začíná 26. března v Praze, zřejmě zruší tradiční hudební festival. Generální partner Febiofestu, ČSOB, podle Feniče výrazně omezil svůj sponzorský příspěvek. Serveru DigiZone.cz Fenič již dříve řekl, že všichni potenciální sponzoři odkazují na probíhající finanční krizi. Kvůli ní také Fenič zatím pozastavil projekt své digitální televize Febio.

Mediální spolupráci s Febiofestem od letošního roku neprodloužila Česká televize. Kavčí hory se podle vlastního vyjádření soustředí na filmové festivaly v Karlových Varech a Zlíně. Je to podivné zejména proto, že televizní koncesionáři by o festival stáli, řekl Fenič.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).