Hlavní navigace

Expanze DVB-T v Rakousku pokračuje

21. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 8. 2008

Rozšiřování terestrického digitálního vysílání pokračuje u našich jižních sousedů. V Rakousku proběhne přechod na DVB-T v několika oblastech Korutan, Horního Rakouska a Vorarlberska. V první spolkové zemi jde o vysílač Liebenfels, který svým signálem zásobuje stejnojmennou lokalitu a Glanegg. Digitální vysílání zde začalo 6. července a ukončení analogu je stanoveno na 16. září. V oblasti Oberösterreich se spustilo DVB-T 28. května a analog tu skončí ve stejný den jako v Korutanech.

BRAND24

Nejrozsáhlejší vypínání je stanoveno pro oblast Vorarlberska. Zde jde o lokality Baumgarten, Gasünd, Golm, Dalaas, Gaschum, Lech a Kreuzbühel. Několik míst z této spolkové země je zajímavých tím, že se zde stejně jako u našeho kanálu ČT2 přechází tzv. na tvrdo, tzn., že se ve stejný den vypne analogový signál a zapne digitální. Toto proběhne v Dalaasu, Gaschumu, Lechu a Kreuzbühelu. V lokalitách Baumgarten, Gasünd a Golm byl souběh analogu a DVB-T téměř minimální. Začne 26. srpna a skoční také 16. září.

Podrobnější informace o vypínání je možné najít v přehledné tabulce na webu rakouské digitalizace http://www.dvb-t.at/.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).