Hlavní navigace

Evropa bude mít v roce 2010 okolo 150 HDTV kanálů

19. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 12. 2008

Vývoj především satelitního trhu směřuje k tomu, že v roce 2010 se Evropa dočká vysílání 150. kanálu ve vysokém rozlišení. Vyplývá to z informace, která se objevila na serveru sat-universe.com. V letošním roce se konečně přidaly do počtu také Česká republika a Slovensko, které zastupuje Nova HD, Eurosport HD a Brava HDTV. Poslední program je však pouze přebírán z platformy Canal Digitaal na stejné satelitní pozici a je na něj přidáno oprávnění pro karty Skylink.

Nejlepší situace na poli kanálů ve vysokém rozlišení vládne ve Velké Británii. Diváci tam mohou dosáhnout až k 33 programům (platforma Sky Digital). Optimistická situace je dokonce i v Albánii. Tamní platforma DigitAlb nabízí 6 stanic v high-definition. Už nyní mohou satelitní diváci naladit také řadu volných programů, např. Arte HD, Anixe HD, Unitel Classica HD nebo MelodyZen. Do budoucna se počítá s tím, že většina programů bude šířena prostřednictvím družic Astra a Eutelsat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).