Hlavní navigace

EuroNews chce vysílat v polštině a dalších čtyřech jazycích

16. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 6. 2008

Panevropský zpravodajský kanál Euronews chce kromě sedmi jazykových mutací, ve kterých je v současné době dostupný, začít vysílat v dalších čtyřech řečech. Kromě nich se uvažuje také o polštině. Informoval o tom deník Gazeta Wyborcza. Mezi plánovanými jazyky by se měla pravděpodobně objevit ukrajinština a arabština. Prezident Euronewsu Philippe Cayla věří, že tento krok umožní pokrýt 80 % populace. Kanál v současné době shání u našich severních sousedů partnera, kterým by měla být veřejnoprávní Telewizja Polska (TVP). Roční vysílání by mělo podle odhadů přijít na necelých šest milionů eur.

EuroNews byl spuštěn 1. ledna 1993 a pokrývá všechny důležité světové události z evropské perspektivy. Kanál používá u všech svých zpráv komentáře a nemá moderátory. Rubrika „Bez komentáře " je známá i českému divákovi. Inspirovala se jí zpravodajská ČT24. Jde o zpravodajství, které je zaměřené výhradně na vizuální obsah a není opatřeno doprovodným komentářem. Program je také dotovaný z fondů Evropské unie a přijímá 5 milionů euro od EU ročně. Velká pozornost je proto ve vysílání věnována také významným událostem právě z tohoto regionu. Zpravodajství je vysíláno v třicetiminutových blocích. Obsahuje také informace z burzy, finanční zprávy, sport, umění a kulturu, vědu, počasí a monitoring nejuznávanějších evropských novin.

BRAND24

Aktuálně se vysílá v angličtině, francouzštině, němčině, italštině, portugalštině, ruštině a španělštině.

ČTĚTE TAKÉ:

EuroNews chystá kompletní změnu vizuálu a nové pořady

Evropská komise lobuje za polskou verzi kanálu EuroNews

Nejsledovanější zpravodajské kanály v Evropě? Euronews a CNN

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).