Hlavní navigace

EU spustila na satelitu druhý kanál

10. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 2. 2009

Evropská unie (EU) už má na satelitu druhý kanál. Po Europe by Satelitte (EbS) byl spuštěn kanál s téměř totožným názvem – EbS+. Oba programy je možné naladit na satelitu Sirius 4 na frekvenci 12.245 GHz s vertikální polarizací, SR 27500 a FEC 3/4. Tato družice se nachází na pozici 4.8 st. vých. Cílem nového kanálu je nabídnout divákům ještě více audiovizuální obsahu souvisejícího s Evropskou unií. Sloužit má novinářům, ale i obyvatelům EU.

ČTĚTE TAKÉ: Evropský parlament dnes spustil internetovou televizi

Stejně jako EbS je i EbS+ dostupný ve třiadvaceti jazycích, nechybí zde ani čeština. Nabídnout má také archivní materiály. V září spustil Evropský parlament televizi s názvem EuroparlTV. Ta má nabízet především program o práci tohoto orgánu. Roční rozpočet stanice byl stanoven na devět milionů eur, přibližně 216 milionů korun. Požadovaný jazyk EbS, který chce divák slyšet, je možné zvolit na dálkovém ovladači satelitního set-top-boxu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).