Hlavní navigace

EPG na Astře 23.5 má ještě své mouchy

31. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 12. 2008

Téměř všechny české kanály na Astře 23.5 st. vých. už obsahují elektronického programového průvodce (EPG), ale přesto není jejich vysílání úplně dokonalé. Některé z nich se totiž ještě potýkají s určitými nedostatky, které by stálo za to doladit. Zatimco třeba Filmbox a Nostalgia obsahují někdy informace o právě běžícím pořadu i po skončení vysílání, CS Mini pro změnu řeší EPG tak, že je v programu pouze popisek CS Mini, takže je vlastně jeho vysílání úplně zbytečné.

Na elektronického průvodce pak stále čekají ještě Minimax a Spektrum. To jsou jediné dva kanály, které ho neobsahují. Mezi ně by mohla patřit i TV Noe, zde je však důvodem pro nezařazení EPG finanční situace. Televize si ho nemůže dovolit protože je odkázána jen na dary svých diváků, a proto také opouští multiplex 3 společnosti Czech Digital Group (CDG). EPG bude vysílat i nová digitální TV Barrandov. Data však začne operátorovi dodávat později.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).