Hlavní navigace

Dvouhodinový Hydepark o nepokojích na severu Čech dnes na ČT 24

16. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 9. 2011

Mimořádné, téměř dvouhodinové vydání interaktivního pořadu Hydepark dnes zařadí do vysílání zpravodajský kanál ČT 24. Tématem víc než stominutového bloku, kterému dá ČT 24 prostor mezi 20:00 a 21:45 hod., budou sociální nepokoje na severu Čech. Hydepark bude mimořádně rozdělen na čtyři části, v každé vystoupí vždy dva hosté. ČT 24 kvůli speciálu zruší večerní pořady Zprávy ve 20:00 a 21:00, Ekonomika ČT 24 ve 21:10 a Ekonomika+ ve 21:49 hod.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel stoletý režisér Otakar Vávra, ČT 1 a ČT 2 mu věnují víkend

BRAND24

V první části se speciál Hydeparku zaměří na otázku vytváření ghett. S diváky přijdou diskutovat starosta Litvínova a poslanec Milan Šťovíček (Věci veřejné) a šéf integračních programů Člověka v tísni Jan Černý. Druhým tématem bude otázka nutnosti změny legislativy při řešení současného problému severních Čecha a dalších vyloučených míst. V této části Hydeparku budou diskutovat poslankyně a bývalá primátorka Chomutova Ivana Řápková (ODS) a advokátka Klára Samková.

Třetím tématem speciálního Hydeparku bude inkluzivní vzdělávání, k němuž přijdou pohovořit vrchní ředitel sekce vzdělávání ministerstva školství Martin Krejza a Ondřej Liška, bývalý ministr školství a předseda Strany zelených. Čtvrté a poslední téma si položí otázku, kde by se mělo začít s řešením nynějších problémů se sociálně vyloučenými vrstvami obyvatel. Hosty budou Zena Brabazon – sociální pracovnice z Tottenhemu a ředitel Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).