Hlavní navigace

Dvě Novy v satelitním CS Linku? Ne, řekl operátor

16. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 4. 2007

Prostor na transpordérech satelitní služby CS Link nebudou zbytečně zaplňovat dva totožné programy televize Nova. K takovému řešení se chtěl uchýlit jeden z distributorů dekódovacích karet pro sledování CS Linku, společnost Trade and Technology (TaT), protože se nedohodl se svým konkurentem, firmou Gital, na společném hrazení nákladů spojených se satelitním šířením signálu TV Nova. Operátor CS Linku ale odmítl šířit dvě totožné Novy, jak to požadovala TaT.

Nova souhlasila se zařazení do satelitního CS Linku za podmínky, že nebude muset hradit poplatky spojené s využitím prostoru na transpordéru této satelitní platformy. Firma Gital, která je také distributorem dekódovacích karet k této službě, zařadila Nova do své nabídky už letos v únoru. Umožnila jí to registrace pro převzaté satelitní vysílání Novy od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Stejnou registraci minulý týden získala i společnost Cine Servis, která má zajišťovat satelitní šíření Novy pro zákazníky TaT.

BRAND24

Gital a TaT se následně měly dohodnout, za jakých podmínek bude moci TaT zařadit „gitalovskou“ Novu na svoje distribuční karty. Obě firmy se ale nedohodly, takže TaT minulý týden oznámila, že hodlá usilovat o prostor pro „vlastní Novu“. Toto řešení ale odmítl operátor CS Linku, společnost Media Vision. Podle serveru Parabola.cz inicioval dohodu mezi TaT a Gitalem, na jejíž základě se obě firmy podělí na nákladech spojených se satelitním vysíláním Novy půl na půl.

Media Vision v dnešní dohodě nevidí vítězství ani jednoho distributora ale považuje ji za výhru všech, uvedla Parabola. Zákazníci TaT totiž nebudou muset kvůli příjmu „vlastní Novy od TaT“ platit vyšší cenu za aktivaci tohoto programu. Dohodu mezi TaT a operátorem CS Linku, potažmo firmou Gital, ale ještě musí podle Paraboly posvětit akcionáři TaT. Zákazníci této firmy by se měli satelitního signálu Novy dočkat už na přelomu dubna a května.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).