Hlavní navigace

Michel Fleischmann: DVB-T by měla propagovat veřejnoprávní média

4. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 12. 2005

Veřejnoprávní média a stát by měly spustit informační kampaň pro zavádění pozemního digitálního vysílání. Myslí si to prezident rádií Frekvence 1 a Evropa 2 Michel Fleischmann. Domnívám se, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nemá prostředky na to, aby zajišťovala propagaci digitálního vysílání. Myslím, že to ani není její role, řekl Michel Fleischmann v nedělním rozhovoru pro server Česká média. Naopak velkou aktivitu v této oblasti by podle něj měla vyvíjet veřejnoprávní mé­dia.

Ona na to prostředky dostala, takže to mají dělat. Jestli jsou motorem toho, aby se o přínosech digitální televize lidé dozvěděli, o tom značně pochybuji. Takže to asi – budeme-li v digitalizaci – bude na nás, protože stát jasně řekl, že do toho intervenovat nebude. To je velká škoda, a myslím na úkor České republiky jako takové, dodal Michel Fleischmann, podle něhož tedy propagace nakonec zbude na privátní provozovatele. Ti se ale do ní nepustí dříve, než budou moci digitálně vysílat.

BRAND24

Momentálně, abych sledoval na set-top-boxu to samé, co mám na ČT1 a ČT2, to mi připadá trošku zbytečné. Ale budu velice rád, až budeme my vytvářet své vlastní televizní programy inspirované Frekvencí 1 a Evropou 2, takže nabídneme divákům něco nového, co zatím k dispozici nemají, vysvětlil Michel Fleischmann.

Přečtěte si také rozhovor DigiZone.cz Michel Fleischmann: Licenční řízení na DVB-T bych přerušil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).