Hlavní navigace

Druhý HD kanál České televize bude plnohodnotný, stejně jako ČT 1 HD

15. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 3. 2012

Spekulace ohledně podoby druhého HD kanálu České televize, o kterém se hovoří již dlouho, jsou minulostí. Veřejnoprávní médium z Kavčích hor skutečně připravuje program označovaný pracovním názvem jako ČT HD 2. Server DigiZone.cz však doposud disponoval s informaci, kdy nebylo jasné, zdali stanice bude vysílat například pouze během olympiády v Londýně, případně i po jejím skončení. Nyní už je v České televizi rozhodnuto.

K TÉMATU: ČT HD skončila, ať žije ČT 1 HD? A na fotbalové Euro v HD kvalitě zapomeňte

Ekonomický deník E15 v úterý informoval o tom, že veřejnoprávní televize rozjíždí přípravy na spuštění druhého HD kanálu, což se nijak nekrylo s rozhovorem, který přinesl web DigiZone.cz v úterý 6. března. Zmatek však mohlo způsobit čtenářům vyjádření technického ředitele Rudolfa Popa, který uvedl k vysílání olympijských her v HD následující: Zda to bude na dvou kanálech, to jsou kroky, které v současnosti řešíme. Chceme, aby divák v HD mohl sledovat naší kompletní olympijskou nabídku.

Tipy C

ROZHOVOR: Události nabídneme od dubna v HD, říká šéf techniky České televize

Proběhl tedy na Kavčích horách během několika málo dní radikální obrat? Nikoliv. Šéf techniky Pop našemu webu řekl, že v době, kdy byl náš rozhovor pořízen, nebylo možné o této variantě mluvit, protože probíhala schvalovacím řízením a tudíž i utajením pro veřejnost. Po této proceduře se na webu České televize objevila v sekci „Nadlimitní veřejné zakázky“ skutečně položka, která řeší satelitní distribuci kanálu, který můžeme označit jako ČT HD 2. Program má být opět dostupný prostřednictvím pozice 23,5 stupně východně a v ideálním případě by mohl odstartovat již 1. května.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).