Hlavní navigace

Domažlická diskuse: 400 účastníků, bez signálu jen Nemanice

7. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
7. 12. 2006

Včerejší diskuse o digitálním vysílání, kterou v domažlickém kulturním středisku pořádala Česká televize a Radiokomunikace, přilákala zhruba čtyři stovky lidí. Domažlický multiplex pokrytá třetinu Plzeňského kraje a největším problémem pro jeho diváky je absence televize Nova. Na území Domažlicka je pouze minimum problematických míst. Jsou to Pocinovice, kde si digitální vysílání naladí jen čtvrtina z 500 obyvatel, a Nemanice – jediná obec úplně bez signálu.

V Nemanicích není signál, podobně jako tam není teď v analogu. Budeme hledat místo pro stavbu převaděče, podobně jako nyní, řekl na diskusi s občany Martin Roztočil, ředitel úseku vysílacích služeb Radiokomunikací. Uvedl také, že se firma probírá jednolivými částmi teoreticky pokrytého území a kde signál chybí, tam věc řeší. Zástupci Radiokomunikací a České televize domažlické občany několikrát žádali, aby mailovali nebo telefonovali na zákaznickou linku 844 900 001 za městské hovorné. Za listopad přijala infolinka 500 hovorů jen z Domažlicka.

Radiokomunikace měří od 1. listopadu, kdy byl provoz domažlického multiplexu zahájen, dostupnost signálu na 240 místech v 50 až 60 obcích. Hodně měst a vsí je pokryto stoprocentně, řekl občanů vedoucí měření signálu Jan Hamáček. Závěrečná zpráva o pokrytí má být hotová do 19. prosince. Měřením bylo podle něj potvrzeno, že města Horšovský Týn, Domažlice a Bor jsou pokryta plně, Kdyně z 85 procent. Oblasti s horším pokrytím by měla dořešit až definitivní síť. Nejdéle do roku 2009 mají v Plzeňském kraji vysílat digitálně zbylé vysílače Svatobor na Klatovsku a Krašov na Plzeňsku.

BRAND24

Čtetě dále na DigiZone.cz: Nakolik se digitální pokrytí Domažlicka liší od teoretických propočtů?

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).