Hlavní navigace

Domácí redakci Centra zpravodajství Českého rozhlasu má vést Ondřej Suchan

3. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dosavadní vedoucí víkendové přílohy Pátek Lidových novin minulý týden podal výpověď ve vydavatelství Mafra, které převzal podnikatel Andrej Babiš

Do čela redakce domácího zpravodajství Českého rozhlasu míří Ondřej Suchan, nynější vedoucí přílohy Pátek Lidových novin (v redakci LN podal minulý týden výpověď). Serveru DigiZone.cz to potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Suchan vzešel z konkurzu, který vypsalo Centrum zpravodajství ČRo pod vedením Tomáše Pancíře. Ve funkci má nahradit Václavu Marešovou, která odchází na mateřskou dovolenou. Spekuluje se i o tom, že si Suchan do rozhlasu přivede z Lidových novin kolegu Vladimíra Křivku, který vede domácí redakci LN.

BRAND24

K TÉMATU: Český rozhlas zřídí post stálého zpravodaje v Brazílii, nejen kvůli MS ve fotbale

Z redakce domácího zpravodajství ČRo odešli v posledních dnech tři lidé, včetně reportérky Martiny Spěváčkové. Vedení rozhlasu nyní potřebuje uvolněná místa naplnit, aby Radiožurnál zvládnul pokrýt předčasné parlamentní volby naplánované na konec října. Podle náměstka generálního ředitele ČRo pro program Reného Zavorala ale nejde o krizovou situaci, domácí redakce podle něj čítá na tři desítky zaměstnanců a odcházející tak tvoří asi jen desetinu celkového počtu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).