Hlavní navigace

Doktor z hor po česku? Veřejnoprávní televize natáčí nový seriál s Donutilem

8. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na scénáři inspirovaném britským originálem Doc Martin se podílejí Štefan Titka, Tereza Dusová, Tomáš Končinsky a Ondřej Provazník.

Česká televize začala v těchto dnech natáčet spolu se svou slovenskou kolegyní seriál Doktor Martin, kde se v hlavní roli objeví herec Miroslav Donutil. Podle popisu programová novinka vzdálené připomíná romantickou produkci z Německa, kterou mohou vidět aktuálně i diváci TV Barrandov, tedy Doktora z hor. Český doktor však nebude tak idylický jako jeho západní kolega. Špičkový chirurg Martin Elinger se přestěhuje do zapomenuté vesničky Protějov a nastoupí zde jako praktický lékař. Mezi místní ovšem vůbec nezapadne. Arogantní a ironický doktor sice zvládá vyřešit složité lékařské případy, v běžné komunikaci s lidmi ale úplně selhává, uvedla tisková mluvčí veřejnoprávního média Alžběta Plívová.

Česká televize začala natáčet nový seriál Doktor Martin
Autor: Česká televize

Česká televize začala natáčet nový seriál Doktor Martin

NEPŘEHLÉDNĚTE: Prima natáčí nový vztahový seriál s pracovním názvem Navždy spolu

Kromě Miroslava Donutila se v seriálu objeví Jitka Čvančarová, Václav Kopta, Tomáš Měcháček nebo Jana Štepánková. Elinger se chová specificky, ale u lékařů záleží jako u každé profese hlavně na tom, zda jsou dobří nebo špatní. A tohle je dobrý doktor, uvedl ke své roli sám Miroslav Donutil, který Martina ztvární, dále pak dodal: Mně se líbí, že to vlastně ani není seriál. Každá epizoda se věnuje jednomu ucelenému příběhu a moje postava prochází celým dějem. Nový seriál bude sázet především na vtipné dialogy, zábavné postavy a ty nejlepší české a slovenské herce.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Televize Relax vytáhla z archivu nečekaně americké seriály Pobřežní hlídka a JAG

Kromě výborných herců se nám podařilo pro projekt získat mladé a úspěšné scenáristy a skvělého režiséra Petra Zahrádku. Věřím, že se tak podaří natočit zábavný a chytrý seriál, sdělila kreativní producentka České televizeKateřina Ondřejková, v jejíž Tvůrčí producentské skupině seriál vzniká.Na scénáři inspirovaném britským originálem Doc Martin se podílejíŠtefan Titka, Tereza Dusová, Tomáš KončinskyOndřej Provazník. Podle jejich scénáře se vedle Miroslava Donutila v seriálu objeví hlavně mladé postavy, které nenechají upjatého lékaře pokračovat v zaběhlých kolejích věčného mrzouta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).