Hlavní navigace

Dokrývač multiplexu 3 s Primou love a Rádiem Proglas pro Znojmo je v provozu

1. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 8. 2011

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ Digitální terestrický dokrývač komerčního multiplexu 3, který prozatím šíří pouze stanici Prima love, na 49. kanálu z lokality Znojmo – Kraví hora, je podle plánu v provozu. Serveru DigiZone.cz to potvrdil mluvčí společnosti České Radiokomunikace, která je stoprocentním vlastníkem Czech Digital Group, provozovatele této sítě, Kamil Chalupa. Výkon by měl být 25 Wattů.

K TÉMATU: Multiplex 3 s Primou love vysílá už v celém Česku. Přelaďte si přijímače

BRAND24

Důvodem spuštění dokrývače je skutečnost, že se město Znojmo nachází mimo dosah signálu vysílačů SFN (jednofrekvenční sítě, pozn. red.) Brno (Kojál a Brno) a mohou se zde vyskytovat komplikace s příjmem digitálního vysílání. Z tohoto důvodu a na základě dohody s televizními stanicemi, spustila společnost CDG v této oblasti digitální dokrývač, uvedl pro server DigiZone.cz Chalupa. Kromě kanálu Prima love je také součásti multiplexu 3 rozhlasová stanice Rádio Proglas.

Mapa teoretického pokrytí multiplexu 3 ze znojemského dokrývače Kraví hora (Zdroj: Czech Digital Group)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).