Hlavní navigace

Do pražské ZOO nastupují další lidé z rozhlasu. Medkovi odpůrci

1. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 2. 2010

Nový ředitel pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek, který do konce loňského roku vedl online divizi Českého rozhlasu a digitální stanici ČRo Leonardo, si do ZOO dovedl další spolupracovníky z tohoto veřejnoprávního média. Novou mluvčí pražské ZOO se stala Jana Ptačinská Jiráková, která v minulosti připravovala pořady k reality show ČRo Odhalení ze života goril nížinných v této zoologické zahradě.

ČTĚTE TAKÉ: Šéf Českého rozhlasu Leonardo Miroslav Bobek povede pražskou ZOO

Novým náměstkem personálního a správního útvaru ředitele pražské ZOO se stal Zdeněk Vodsloň, který byl donedávna manažerem odpovědným za rekonstrukci hlavní budovy Českého rozhlasu v Praze na Vinohradech. Vodsloně z funkce odvolal generální ředitel ČRo Richard Medek a v nedávném rozhovoru pro zpravodajský server iDnes.cz jej označil společně s bývalým generálním ředitelem ČRo Václavem Kasíkem za hlavní odpovědné osoby za „chaos okolo rekonstrukce budovy“.

K TÉMATU: Za potíže s rekonstrukcí budovy rozhlasu může Kasík, naznačil Medek

Rovněž vztahy mezi současným ředitelem pražské ZOO Miroslavem Bobkem a nynějším generálním ředitelem ČRo Richardem Medkem nejsou zrovna ideální. Když Medek na podzim 2008 prohlásil o posluchačích ČRo Rádia Wave, že nejsou budoucností tohoto národa, Bobek jej vyzval k rezignaci. Jakmile se Medek stal loni v září, po dovolání Václava Kasíka, novým generálním ředitelem ČRo, nastínil plán na zrušení vědecko-populární digitální stanice Leonardo, kterou Bobek vybudoval a vedl.

BRAND24

NAPSALI JSME: Rozhlas možná zruší stanici Leonardo. Byla by to chyba, říká její zakladatel

O budoucnosti samostatné stanice Leonardo by měla podle Medka rozhodnout programová konference Českého rozhlasu, která proběhne koncem letošního března. Je však velmi pravděpodobné, že Leonardo jako stanice skončí a bude pokračovat už jen jako redakce vědy pro ostatní programy Českého rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).