Hlavní navigace

Do pozemního vysílání míří další televize, „kočičí“ Mňau TV získala licenci

7. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanici spouští společnost CE Media proto, že Češi z průzkumů vycházejí jako jedni z největších milovníků domácích zvířat na světě. Podle původních plánů se má stanice objevit v multiplexu 4.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti CE Media, provozovateli Mňam TV, terestrickou licenci pro novou stanici Mňau TV. Licence byla udělena na období dvanácti let. Podle základní specifikace má být nová stanice o domácích zvířatech, primárně psech, kočkách, koních a dalších zvířatech, která obklopují náš svět. Čtyřiadvacetihodinový program počítá s cílením pouze na Českou republiku. Stejně jako Mňam TV, i sesterská stanice bude dostupná v pozemní vysílání (DVB-T). Provozovatel dříve informoval, že kanál má být šířen v pozemním multiplexu 4.

BRAND24

ROZHOVOR: Pál Milkovics: Zvířecí Mňau TV odstartuje do 15. října, nebude jenom pro chovatele

Češi z průzkumů vycházejí jako jedni z největších milovníků domácích zvířat na světě, navíc existuje, a neustále vzniká, bezpočet materiálů vytvářených samotnými majiteli – obou těchto faktorů lze využít. Přímé zapojení diváků bude jednoznačně tvořit důležitou součást vysílání, uvedl v červencovém rozhovoru pro Hospodářské noviny spolumajitel CE Media Pál Milkovics. Podle původního plánu chtěl provozovatel stanici spustit do 15. října. Milkovics to řekl v interview pro DigiZone.cz na začátku září. Stanice bude mít o něco větší počáteční náklady než sesterská Mňam TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).