Hlavní navigace

Do Česka zavítaly opět vzdálenější televizní signály ze zahraničí

13. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 10. 2008

Díky inverzi, která aktuálně vládne v České republice, jsou na některých vlnových pásmech zlepšené podmínky pro lov signálů. Ty nejlepší byly asi v sobotu, kdy bylo možné v Praze zachytit např. digitální multiplexy z Rakouska. Potvrzen je příjem např. DVB-T z Vídně nebo Linzu. V tuto dobu bylo možné zachytit také digitální televizi z vysílače na Kleti na 49. kanálu. V redakci máme potvrzen příjem pro změnu ze severu. V místních hodnotách chodila např. polská Zagań nebo německý Franfurt am Oder vzdálený téměř 300 km.

Z pomezí Královéhradeckého a Středočeského kraje se nám ozval jeden ze čtenářů a potvrzoval naše slova. Obec Rožďalovice, kde se nacházím, chytám momentálně v 18.36h (11. října) německé programy ZDF, ZDFinfokanal, Kika a 3sat na kanále 44 (658 MHz), napsal čtenář Leoš. Úroveň signálu byla trvale 30 a kvalita kolísala od 5 až po 100 %. Na VKV hrály na jižní Moravě např. stanice ze SlovinskaChorvatska. Jedny z nejlepších podmínek za poslední roky panovaly nad českým územím loni v prosinci. Tehdy do Česka doletěly signály ze severu i jihu Evropy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).