Hlavní navigace

Do 4K digitálně restaurovaná Ikarie XB 1 vzlétne z Brna a z Prahy. Už zítra

15. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: NFA
UVNITŘ GALERIE – Distribuční premiéra nejlepší české sci-fi, která svého času inspirovala i Stanleyho Kubricka, proběhne ve čtvrtek 16. června. A bude i v Ultra HD.

Ikárii nekomentoval pouze Stanley Kubrick známý mj. filmem 2001: Vesmírná Odyssea, ale také Umberto Eco, který po premiéře v roce 1963 napsal: V Ikarii přihlížíme velmi pravděpodobnému atomovému twistu budoucnosti, který tančí kosmonauti v salónu vesmírné lodi.

Britské Financial Times na tehdejší dobu převratný snímek, který má ovšem co říci i nyní, označily za nejhodnotnější science-fiction film, jaký byl natočen od konce války.

ČTĚTE TAKÉ: Cannes promítne kultovní Ikarii XB 1. Digitálně restaurovanou do 4K (uvnitř video a podrobnosti)

BRAND24


Autor: NFA

Film vzniklý volně podle románu Stanisława Lema K mrakům Magellanovým bude paralelně k vidění v brněnské Scale a pražském Světozoru. Snímek byl digitálně restaurován do Ultra HD (4K) v rámci projektu podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska a spolufinancovaného Ministerstvem kultury ČR.

Vstupenky na obnovenou premiéru digitální Ikarie XB 1 lze ještě zakoupit, a to jak pro Prahu (rychle mizí), tak pro Brno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).