Hlavní navigace

Dnešní glosa na Lupě o českých televizích a vztahu k internetu

10. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 12. 2008

Sesterský server Lupa.cz přináší ve své dnešní glose zamyšlení nad tím, co dluží české televize Internetu a na tuto otázku si odpovídá, že hodně. Autorem textu je Květoš Vícha, původně kameraman a zpravodaj České televize, který pracoval také pro Zeit im Bild nebo ORF 2. Podle něj televize tím, že odkazují na své portály, vytváří nerovné podmínky na podnikatelském trhu s médií. Jde o prezentaci reklamy sice ve prospěch vlastního webu, avšak na jiném médiu, konstatuje Vícha.

Bývalému kameramanovi a zpravodaji se nelíbí především způsob, jakým naše vizuální média s propagací zacházejí. Jako příklad uvádí např. portály zahraničních stanic, které podle něj dokážou na sebe upoutat nevtíravě. „ení to vytváření nerovných podmínek v ekonomické soutěži podnikatelských subjektů?, pokládá si Vícha otázku. Televize by tedy měly přinášet jakousi protislužbu, kterou by mohlo být např. vzdělávání v počítačové gramotnosti. Dnešní text na Lupě je ale opravdu pouze glosou, a tak je ho třeba i brát.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).