Hlavní navigace

Dnes se měla původně vypínat analogová ČT 2 v Praze

24. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 10. 2008

Kdyby vše zůstalo podle původních plánů, už dnes se mělo v Praze vypínat analogové vysílání kanálu ČT 2 z vysílače Žižkov. Česká televize ale nakonec tento termín posunula na 30. října, kdy bude ze stejného vysílače na kanále 53 zapínat tzv. veřejnoprávní multiplex označovaný jako síť 1. Diváci zde budou moci naladit kromě ČT také stanice Českého rozhlasu, a to jak ty, které vysílají analogově (Radiožurnál, Praha, Vltava), tak i digitálně (Rádio Wave, Rádio Česko, ČRo Leonardo a ČRo D-dur).

BRAND24

Ve stejný den pak podle harmonogramu digitalizace zveřejněného na webových stránkách veřejnoprávní televize dojde ještě k několika krokům. Analogový kanál ČT 1 bude přepnut do hlavní vysílací antény a ze Strahova bude ukončeno šíření experimentálního multiplexu A. Ke stejnému kroku dojde také na Cukráku a Mahlerových sadech. „Veselo“ bude ale i v dalších sítích. V multiplexu 3 dojde k ukončení šíření televize Prima, která přejde do „Dvojky“, kde začne vysílat společně s TV Nova.

ČTĚTE TAKÉ:
Praha vypne analogový kanál ČT 2 až 30. října
CDG: Prima zmizí z multiplexu 3 ve čtvrtek 30. října před půlnocí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).