Hlavní navigace

Distribuci signálu veřejnoprávní televize na vysílače zajistí České Radiokomunikace

16. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize díky smlouvě s Českými Radiokomunikace ušetří ročně desítky milionů korun. Telefónice platila 78,7 milionu korun, nově to bude pouze 26,4 milionu korun.

Telekomunikační operátor České Radiokomunikace dnes oznámil, že uspěl v náročném tendru týkajícího se distribuce signálu České televize na jednotlivé terestrické vysílače. Společnost slibuje, že veřejnoprávnímu médiu zajistí modernější technické služby a zároveň dojde k úspoře nákladů ve výši desítek procent. V posledních deseti let zajišťovala distribuci signálu na vysílače společnost Telefónica Czech Republic. Podle informací ekonomického deníku E15 se cena snížila z 78,7 milionu na 26,4 miliony korun ročně.

BRAND24

K TÉMATU: Kanály nad 60 pro DVB-T ve východních Čechách a na Ostravsku skončí příští léto

Úspory bylo dosaženo snížením počtu vysílačů ze 41 podle stávající smlouvy, kdy tento počet odpovídal potřebám analogového šíření TV signálu, na 28, tedy vyhovující počet pro šíření signálu v digitálním terestrickém vysílání, sdělil listu generální ředitel České televize Petr Dvořák. Skutečnost, že se České Radiokomunikace po deseti letech znovu staly dodavatelem distribučního systému pro Českou televizi, považuji za obrovský úspěch. Za naším vítězstvím je pečlivá příprava technického řešení a důraz na spolehlivost námi poskytovaných služeb, uvedl při této příležitosti výkonný generální ředitel operátora Martin Gebauer.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).