Hlavní navigace

Digitální televizi přijímá pozemně 18 procent španělských domácností

1. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 5. 2007

Zemské digitální televizní vysílání ve Španělsku přijímá 17,6 procenta domácností. Vyplývá to z šetření společnosti Media Research Association AIMC, podle něhož 16,5 procent diváků sleduje digitální kanály prostřednictvím integrovaného digitálního televizoru, tedy bez set-top-boxu. Španělé dávají přednost LCD televizorům, aktuálně je vlastní už 10,1 procenta domácností. To je o třetinu více než v posledním čtvrtletí loňského roku.

BRAND24

Řádné digitální vysílání zahájilo Španělsko v listopadu 2005. Už v lednu 2006 podle agentury Corporation Multimedia přijímalo signál DVB-T4,7 procenta domácností. V Barceloně nyní regionální televize TV3 připravuje první řádné zemské digitální vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Stanice zpočátku nabídne HD program pouze na dvě až tři hodiny denně a soustředí se především na animované filmy od společnosti Sony – Columbia, filmy a seriály.

TV3 je mezi španělskými televizemi nejrychlejší v zavádění technologických novinek. Nedávno například zahájila vysílání vlastního kanálu na serveru YouTube a je lídrem v zemském digitálním vysílání v Katalánsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).