Hlavní navigace

Digitální stanice Českého rozhlasu stagnují. Wavu klesá poslechovost

12. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 2. 2010

V lepším případě stagnaci, v horším pokles poslechovosti zaznamenaly ve třetím a čtvrtém čtvrtletí loňského roku digitální stanice Českého rozhlasu. Nejhůře je na tom stanice pro mladé Rádio Wave, která oproti druhému a třetímu kvartálu 2009 přišla o tři tisíce posluchačů denně a osm tisíc týdně. Podle aktuálních výsledků RadioProjektu ji v druhém pololetí loňského roku ladily denně v průměru čtyři tisíce posluchačů a týdně 10 tisíc.

K TÉMATU: Rozhlas možná zruší stanici Leonardo. Byla by to chyba, říká její zakladatel

BRAND24

Pro Wave to znamená pokles téměř na poloviční hodnoty oproti druhému a třetímu čtvrtletí. Stanice však na sklonku loňského roku výrazně omezila vlastní propagaci a vzhledem k tomu, že nevysílá v FM pásmu, nejčastějším způsobem, jak se k ní posluchači dostanou, je internet. Příliš dobře se však nedařilo ani zbývajícím třem digitálním okruhům ČRo.

Zpravodajské Rádio Česko poslouchalo v druhém pololetí loňského roku sedm tisíc lidí denně, vědeckopopulární Leonardo čtyři tisíce a hudební D-dur dokonce jen dva tisíce posluchačů denně. Leonardo však zvýšil týdenní zásah z 16 na 17 tisíc posluchačů. Také tyto stanice posluchači ladí především přes internet, i když Rádio Česko vysílá také prostřednictvím FM sítě české BBC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).