Hlavní navigace

Digitální rozhlas v Rakousku ožívá. Má už svůj oficiální web

23. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sdružení Verein Digitalradio Österreich je u našich jižních sousedů zcela novou aktivitou. Za cíl si klade úspěšný start digitálního rozhlasu v Rakousku a jeho dlouhodobou propagaci.

Spuštění pozemního digitálního rozhlasového vysílání v systémech DAB+, případně DAB, je sice v Rakousku naplánováno až na příští rok, pravděpodobně k tomuto kroku dojde v jeho druhé polovině, nicméně už v tuto chvíli má tato forma distribuce svůj oficiální web, za nímž stojí sdružení Verein Digitalradio Österreich. Na jeho existenci upozornil dnes na Twitteru účet DXaktuell, který přináší informace nejen z oblasti DAB, ale i příjmu rozhlasových stanic.

Úvodní stránka webu http://www.digitalradio-oesterreich.com/
Autor: Repro foto digitalradio-oesterreich.com

Úvodní stránka webu http://www.digitalradio-oesterreich.com/

K TÉMATU: V Rakousku se snaží o restart digitálního rozhlasu. Bude o něj zájem?

Oficiální stránka digitálního rozhlasového vysílání v Rakousku se nachází na adrese: http://www.digitalradio-oesterreich.com/. Sdružení Verein Digitalradio Österreich na webu mimo jiné uvádí, že jeho cílem je provádění odborných studií a analýzy týkající se zavedení DAB v Rakousku. Počítá taktéž s pilotními testy digitálního vysílání a jeho následnými analýzami. Jedná se v podstatě o totožné aktivity, jaké má u našich západních sousedů společnost Digitalradio Deutschland GmbH.

Tipy C

Německá verze webu Digitaradio
Autor: repro foto digitalradio.de

Německá verze webu Digitaradio

Z ARCHIVU: Rakušané nemají o digitální rozhlas zájem. Jeho test ve Vídni zrušili

Stránky Digitalradio Oesterreich také poměrně obsáhle popisují, k čemu je digitalizace rozhlasu dobrá a co od ní bude moci běžný posluchač očekávat. Podle tiskové zprávy, která byla oficiálně vydána ve Vídni včera, je Verein Digitalradio Österreich zcela novou aktivitou, která si klade za cíl úspěšný start a zavedení digitálního rozhlasu v Rakousku. Jako hlavní výhody DAB jsou zdůrazněny například větší odolnost proti rušení, úspora frekvenčního spektra (až 20 programů v multiplexu) a doplňkové aplikace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).