Hlavní navigace

Digitální rozhlas bude v Praze šířit pravděpodobně také internetová rádia

14. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 3. 2011

České Radiokomunikace budou do budoucna nabízet internetovým rádiím možnost vysílat prostřednictvím systému DAB a DAB+ v Praze. Serveru DigiZone.cz to řekl výkonný ředitel ČRa pro obchod a marketing Kamil Levinský. Pro zákazníky může být zajímavé umístění internetových rádií do multiplexu DAB nebo DAB+, a zajištění větší penetrace k poslechovosti těchto stanic, uvedl Levinský.

ČTĚTE TAKÉ: České Radiokomunikace získaly kmitočet pro digitální rozhlas v Praze

BRAND24

Firma zvítězila v tendru na krajskou síť pro digitální rozhlas v metropoli, který ČTÚ vypsal loni na podzim. Jediným kritériem výběrového řízení byla cena, kterou zájemce za kmitočty nabídnul. České Radiokomunikace byly ochotny za kmitočet v Praze zaplatit přes jeden milion korun. Otázkou zůstává, jestli nebude vhodné jako takový tahák do tohoto multiplexu přidat nějaký program z FM pásma, který zvýší poslechovost celé této plarformy a tím pádem přiláká posluchače k některým tematickým internetovým rádiím, konstatoval Levinský.

Rozhovor s Kamilem Levinským si budete moci přečíst na DigiZone.cz již zítra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).